societat

Un 30% dels vehicles excedeix la velocitat permesa a Palma

Un estudi de Vianants en Lluita posa de manifest els problemes de mobilitat de Ciutat i els col·lectius veïnals demanen mesures


El 30% dels vehicles que circula per Palma excedeix la velocitat permesa en els diferents trams. Ho posa de manifest un estudi de la plataforma Vianants en Lluita que demana més mesures i més contundència per eliminar els riscos de desplaçar-se a peu per Ciutat. Un perill real: cada dia, de mitjana, mor atropellat un vianant a l’Estat.

Diverses entitats fan feina ara per millorar la mobilitat per Palma, pressionant les administracions i conscienciant els conductors. Una altra d’aquestes és Biciutat de Mallorca, la primera associació de ciclistes urbans de les Illes Balears.  El seu secretari, Sebastià Salom, també responsable del perfil E-bici diària,  que ha recollit una seixantena d’imatges amb cotxes mal estacionats o que impedeixen el pas dels vianants, explica la situació. En declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio ha explicat que “mai no s’havia vist una situació com la d’ara. Una ciutat que no té límit de vehicles, més que la capacitat d’absorció dels mateixos carrers”.

La massificació de vehicles provoca situacions que poden ser perilloses, especialment per al col·lectiu més vulnerable: els vianants. “Hi ha tants de cotxes que no es poden aparcar. Això provoca que moltes vegades es deixi el cotxe en zones que suposen un risc, com els passos de vianants”, apunta Sebastià Salom. De fet, la Policia Local de Palma posa, de mitjana, 12 denúncies mensuals per no respectar aquests passos.


Torna a escoltar aquí l’entrevista a Sebastià Salom, responsable d’E-bici diària. 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Ciutadella només té garantits el 25% dels policies per al Caragol des Born i els Jocs des Pla

Els sindicats policials avisen la Delegació del Govern que està en risc la seguretat, però la batlessa confia amb la...

S’Homo des Be, després de caminar 14 hores descalç: “Estic beníssim”

La bandera de Sant Joan ja oneja a cal caixer casat, on la comitiva des be arribà poc abans de...

Augmenten a Eivissa les dones ateses pel programa de persones sense llar de Càritas

Les condicions en què viuen, en alguns casos com a okupes o a dins de vehicles, són extremes

Una alumna d’Alaior representarà les Balears davant el rei Felip

Els 20 guanyadors del concurs estatal "Què és un rei per a tu?" seran rebuts pel monarca en audiència a...