societat

Creix la compra de material escolar, però quasi la meitat de les famílies de Menorca no obté finançament per pagar-lo

L'increment de vendes de portàtils augmenta un 80%, mentre davallen les de material de papereria i llibres en un 40%

Creix+la+compra+de+material+escolar%2C+per%C3%B2+quasi+la+meitat+de+les+fam%C3%ADlies+de+Menorca+no+obt%C3%A9+finan%C3%A7ament+per+pagar-lo

La compra del material escolar d’aquest curs s’està duent a terme també de forma atípica. Per exemple, estan augmentant (i de forma important) les vendes de material informàtic, especialment d’ordinadors portàtils, ja que força centres educatius s’han vist abocats a accelerar el seu procés de digitalització. A Menorca, per exemple, aquesta realitat topa amb una altra de bàsica: les dificultats de les famílies per pagar aquest material.

Una de les principals subministradores de material informàtic i ordinadors per a l’ensenyament ha vist com la xifra de centres que enguany incorporen eines informàtiques als seus plans educatius ha augmentat un 30%. Aquest augment s’ha traduït en un increment de vendes d’aquests ordinadors d’un 80 %; però la crisi també està provocant un elevat volum de denegacions en les peticions per a finançar-los. Una xifra que se situa al voltant del 40%.

El preu mínim d’un d’aquests ordinadors per a l’ensenyament que gestionen des de l’empresa Solucions Informàtiques ICONO és de 240 euros, però s’ha de tenir en compte que pot tenir una vida útil d’entre sis i vuit anys, i es pot amortitzar gràcies a l’estalvi en compra de llibres.

Per contra, en el sector de la papereria i llibreria quantifiquen en un 40%, aproximadament, el descens de vendes del material. L’excepció en aquest àmbit és, precisament, el material informàtic com per exemple els recanvis de tinta de les impressores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera podria ser la primera illa en vacunar els joves de 16 a 30 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha suggerit que a la pitiüsa menor es podria realitzar en les pròximes setmanes una campanya...

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'

26 anys fent els hospitals un poc més amables

Sonrisa Médica protagonitza la campanya d'IB3 "Tots donam una mà" aquest mes de juny

Tres camions serviran com a punts de vacunació massiva

Es posaran en marxa el 23 de juny a Santa Ponça, Maó i Sant Antoni de Portmany