X

Un 50% de les tintoreres de Balears duen hams clavats

Són dades d'un estudi de l'ONG Shark Med per confirmar el nivell de captura de taurons a les Illes

16/06/2020

Un 50%25 de les tintoreres de Balears duen hams clavats

Un 50% de les tintoreres de les Illes duen hams clavats a causa de la pesca accidental.

A les Balears hi ha 56 espècies de taurons i rajades. Molts d’ells són capturats de manera accidental pels pescadors i queden ferits. Algunes espècies de taurons del Mediterrani han desaparegut en un 98% per la sobrepesca.

L’ONG Shark Med ha iniciat un estudi sobre taurons a les Illes amb imatges inèdites i l’objectiu d’aconseguir el màxim de dades possibles per confirmar el nivell de captura de taurons a l’arxipèlag. Per fer-ho, han utilitzat un sistema de vídeo submarí remot dissenyat durant dos anys, que els ha permès filmar alguns exemplars de tintoreres, i en el qual han tingut en compte la baixa densitat de població d’aquestes espècies a les Illes.

El més innovador d’aquest sistema és que permet enregistrar imatges durant molt de temps. D’aquesta manera, és més fàcil captar els taurons en zones on no són tan nombrosos.

El projecte també vol donar a conèixer una mica més els taurons, desmitificant-ne la imatge agressiva. Des de l’organització Shark Med expliquen que els individus d’aquesta espècie no ataquen als humans de manera conscient.

L’estudi, que tendrà una durada d’un any i ha tengut el suport de la Fundació Marilles, també pretén quantificar les poblacions d’aquesta espècie.

16/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris