X

Un 54% dels estudiants balears de 14 a 18 anys han utilitzat una cigarreta electrònica

La desinformació i la seva naturalització als espais més juvenils, són les principals causes d'un hàbit que pot comportar greus conseqüències

02/12/2023

Un 54%25 dels estudiants balears de 14 a 18 anys han utilitzat una cigarreta electrònica

Més de la meitat dels estudiants de les Illes d’entre 14 i 18 anys ha fet servir durant el darrer any una cigarreta electrònica. Això segons el darrer estudi ‘Estudes 2023’. La desinformació existent sobre el vapeig, i la seva naturalització als espais més juvenils, són les principals causes d’un hàbit que pot comportar greus conseqüències a curt i mitjà termini.

Un 54% dels estudiants balears de 14 a 18 anys ha vaporejat qualque vegada. Una xifra que l’any passat era del 40%. La moda, la seva normalització, una forta campanya de màrqueting, i la percepció errònia que no és nociu, són algunes de les causes d’aquest creixement. Les conseqüències, de moment, es coneixen poc. Però són ben perilloses

Aquest augment significatiu ha obligat la Conselleria de Salut a actuar, i ha posat en marxa diverses campanyes de prevenció i conscienciació sobre els perills que suposa. L’associació de Directors i Directores d’Educació Secundària de Mallorca, no obstant això, diu que no és un problema amb el qual es troben ara mateix els centres.

Tot i això, Salut alerta que el vapeig també s’està convertint en una primera passa per començar a fumar. Un motiu més, i ben important, diuen, per evitar-lo.

02/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris