X

Un 70% dels turistes que pateixen accidents a Eivissa van beguts, segons un estudi de Son Espases

La temporada turística de l'any 2018 va acabar amb set víctimes mortals

04/05/2022

Un 70%25 dels turistes que pateixen accidents a Eivissa van beguts, segons un estudi de Son Espases

El Govern ha presentat aquest dimecres, juntament amb l’ambaixada del Regne Unit a Espanya, la nova campanya contra el turisme d’excessos a Eivissa, centrat en la zona del West End de Sant Antoni, inclosa al decret llei que vol combatre el turisme de gatera. La mesura prohibeix, entre d’altres, que les botigues que venen alcohol l’exhibeixin i obrin durant la nit, amb sancions de fins a 600.000 euros.

Sant Antoni és juntament amb la platja de s’Arenal de Palma i Magaluf la zona més afectada pel turisme d’excessos. “Ningú no vol el turisme d’excessos. A més, és un turisme en el qual els joves en el passat s’han fet mal a ells mateixos”, ha explicat Hugh Elliot, ambaixador del Regne Unit a Espanya.

La relació entre l’excés d’alcohol i els accidents a Sant Antoni ha estat estudiada per un cirurgià de l’Hospital Son Espases. Un 70% dels turistes que van patir accidents anaven beguts i tots sols. “El doctor Juan José Segura Sampedro va fer una investigació sobre les causes dels accidents dels britànics. Desgraciadament, l’any 2018, va haver-hi 24 accidents, set dels quals foren mortals, a causa de caigudes i atropellaments”, ha assegurat Elliot.

Una situació que el Govern vol capgirar millorant la legislació i ara també amb fons europeus. “A Sant Antoni arribaran 3 milions d’euros de la primera convocatòria dels fons Next Generation, precisament per fer millores, necessàries per acollir a un turisme de major qualitat”, ha afirmat la presidenta del Govern, Francina Armengol.

Després de dos anys sense turisme d’oci reglat, els joves britànics tornen a les Illes, però les institucions envien amb aquesta campanya el missatge que ho han de fer controladament.

04/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris