X

Un 80 per cent de les cambreres de pisos de Menorca són en ERTO

L'Associació de Kellys denuncia que les poques que estan en actiu fan feina sense descansar i amb poca seguretat sanitària

25/08/2020

Vanesa Ortí

Un 60 per cent de les cambreres de pisos de les Balears viuen de la caritat aquest estiu. L’actual context sanitari ha generat una davallada del turisme que ha deixat sense feina moltes Kellys. Algunes d’elles s’han pogut acollir a Expedients de Regulació d’Ocupació, però la majoria de treballadores eventuals no.

Marina Maier forma part de la plantilla d’un hotel de Ciutadella que actualment té en ERTO a les seves 18 seves cambreres de pisos fixes discontínues. Les 7 que contractaven eventualment cada estiu han quedat sense feina i sense cap ingrés. El seu hotel no té clients, però té companyes que fan feina a establiments que tenen gairebé totes les habitacions plenes i fan llits sense poder descansar cap dia.

Segons l’Associació de Kellys de Menorca, hi ha un 80 per cent de les cambreres de pisos en ERTO i el 20 per cent en actiu, una xifra que creuen totalment insuficient tenint en compte la Covid-19.

Aquest dimarts és el Dia Nacional de les Kellys. Des de fa uns anys, es manifesten a la plaça des Born de Ciutadella per reivindicar la seva feina. Enguany han preferit no fer-ho per evitar riscos sanitaris.

25/08/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris