Un any de presó per als cinc joves que varen irrompre a l’església de Sant Miquel

El Tribunal Suprem confirma la pena per un delicte contra la llibertat religiosa imposada per l’Audiència Provincial


El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a un any de presó per un delicte contra la llibertat religiosa imposada per l’Audiència Provincial de Balears a cadascun dels cinc joves que van interrompre una missa a l’església de Sant Miquel, en una protesta contra la reforma de la llei de l’avortament.El diumenge 9 febrer de 2014, un grup de 30 persones, entre els quals estaven els acusats, va entrar a l’església mentre se celebrava una missa. Una vegada dins, varen començar a cridar a l’uníson i repetidament “avortament lliure i gratuït” i “fora els rosaris dels nostres ovaris”.

El personal de l’església i els feligresos varen formar una barrera i estenent els braços i les mans, van aconseguir fer retrocedir el grup fins a la sortida, que va continuar cridant les seves consignes. Una vegada desallotjats els acusats i la resta de manifestants, es va reprendre la missa.

La Sala ha analitzat si es donen els requisits del delicte recollit en l’article 523 del Codi Penal contra la llibertat religiosa que estableix que els qui amb violència, amenaça o tumult, impedeix, interromp o pertorba els actes, funcions, cerimònies o manifestacions de les confessions religioses, serà castigat amb la pena de presó de sis mesos a sis anys, si el fet s’ha comès en un lloc destinat al culte.

En aquest cas, el tribunal ha conclòs que va existir una interrupció d’un acte religiós, d’una cerimònia pròpia i característica del culte catòlic en un dia de precepte, en els quals la missa és d’especial importància per a aquesta confessió religiosa.

Per tant, per al Tribunal Suprem, la voluntat dels acusats era impedir, interrompre o pertorbar de forma clarament perceptible per a tots,  l’acte religiós que sabien que se celebrava a aquesta hora en aquesta església. A més, ha considerat que “no solament sabien que amb la seva conducta afectaven d’aquesta forma a la celebració de l’acte o cerimònia religiosa, sinó que especialment volien fer-ho”.

En la sentència, la Sala ha afirmat que “és clar que tenen dret d’expressar lliurement la seva opinió, i de manifestar-se, però dins els límits legals”.

Ha començat el judici contra els proavortistes que irromperen a l’església de Sant Miquel

El grup de suport de les feministes que varen irrompre a l’església de Sant Miquel demana l’absolució de les sis joves acusades

El grup de feministes que varen ser jutjades es nega a demanar disculpes al Bisbat

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

‘Las niñas’ triomfa als Goya

Akelarre s'imposa als premis més tècnics

L’Ajuntament de Palma plantarà enguany 2000 arbres

Aquesta setmana ha començat per la barriada de Santa Catalina

Madrid atreu francesos que busquen festa i oci

Usuaris de les xarxes socials han comparat la situació amb Magaluf