menorca

Un aparthotel allarga temporada fins a finals d’octubre després d’assolir un 70% d’ocupació

El 95 per cent dels clients han estat turistes de la resta de l'estat i bona part han fet reserves de darrera hora


A Menorca la planta hotelera oberta en aquests moments no arriba al 15 per cent. En un principi van obrir entorn d’un 40 per cent; però els més que pobres resultats, amb una ocupació mitjana que s’hauria situa en un terç de les places, la majoria ja han tancat. Però hi ha alguna excepció

L’aparthotel Tirant Playa, a platges de Fornells, va obrir el 18 de juny amb grans oscil·lacions entre reserves i cancel·lacions, segons evolucionaven les notícies sobre la pandèmia i les decisions governamentals. Però en aquesta segona quinzena de juny ja van assolir un 50 per cent d’ocupació, xifra que va augmentar fins al 60 al juliol i un 85 a l’Agost. Al setembre se situa gairebé en un 75 per cent. Aquest cap de setmana està tot ple gràcies als participants en el Triatló de Son Bou. Amb aquests resultats, i unes previsions positives de cara al mes que ve, han decidit endarrerir el tancament i romandre oberts fins al 31 d’octubre.

També han canviat força els hàbits de compra; enguany basats en contractació directa i reserves de darrera hora. Pel que fa al perfil dels clients el 95% ha estat turisme nacional, un terç dels quals ja eren clients habituals.

A manca del balanç definitiu, l’Associació Hotelera de Menorca (ASHOME) reconeix que als establiments que millor (o menys malament) els ha anat han estat els aparthotels (tot i que de categoria inferior al Tirant Playa). A escala global l’ocupació amb prou feines hauria assolit el 30 per cent, amb millors resultats també per a agroturismes i els hotels boutique de ciutat; malgrat que enguany no han fet informes sobre la temporada. Ara, des de l’entitat ja es preparen per a la que ve.

Davant de la incertesa sobre la pròxima temporada turística els responsables d’Ashome es mostren satisfets amb el resultat de la reunió mantinguda amb el Govern pel compromís de diferenciar Menorca de Mallorca i Eivissa com a destinació segura.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Gemma Triay i Alejandra Salazar jugaran la final de l’Obert de Lugo

S'imposen 6-1, 5-7 i 6-1 a Delfi Brea i Tamara Icardo; Virginia Riera i Patty Llaguna, l'obstacle que intentarà evitar...

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada

La pressió humana sobre Menorca ha disminuït aquesta temporada, tot i la sensació de massificació

Segons els experts, hi ha hagut més turisme nacional i, en estades més curtes, i això ha fet que s'hagin...