món

Un centenar de nadons nascuts de ventres de lloguer estan bloquejats a Ucraïna pel coronavirus

Els seus pares estrangers no els poden anar a cercar per mor del tancament de fronteres a Europa


Les mesures de confinament decretades per la pandèmia del coronavirus pels diferents països afecten molts d’àmbits. Un d’ells és el de la maternitat subrogada. A Ucraïna, un centenar de nadons nascuts d’un ventre de lloguer estan bloquejats perquè els seus pares estrangers no els poden anar a cercar pel tancament de fronteres.

Fileres de bressols amb 51 nadons nascuts per gestació subrogada estan bloquejats en un petit hotel dels afores de Kíev. Pares de tot el món no els han pogut anar a recollir pel tancament de fronteres acordat pel Govern ucraïnès, per mor del coronavirus. Només han pogut veure el seu nadó a través de fotos o videotelefonades.

Quinze d’ells sí que varen poder entrar al país abans del tancament, i ara esperen poder tornar a casa seva. Un d’ells és l’espanyol Rafa Aires que afirma que “el problema és el coronavirus, massa bebès perquè la frontera està tancada.”

La situació afecta un centenar d’infants a tot el país, però podria arribar a un miler si es perllonga el confinament i continuen naixent altres infants provinents de ventres de lloguer.

La defensora dels drets humans del Parlament ucraïnès, Lyudmyla Denisova, reclama que els menuts puguin estar amb les seves famílies, però, al mateix temps, denuncia que aquesta crisi ha posat en relleu l’existència d’una indústria de maternitat subrogada sistèmica al país i ha reclamat una modificació de la llei.

Ucraïna és una destinació cada vegada més freqüent per als progenitors que cerquen la gestació subrogada, sobretot pel seu preu relativament baix que es paga al país, uns 28.000 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cinc alpinistes morts al mont Elbrús de Rússia

Patiren condicions meteorològiques extremes

Macron i Biden es reuniran a l’octubre per rebaixar la tensió creada per la crisi dels submarins

El president gal es mostrà indignat pel pacte de defensa creat entre Estats Units, Austràlia i Regne Unit, per no...

Biden anuncia més control a la frontera de Mèxic

Polèmica als Estats Units per unes imatges de la policia a cavall assetjant als immigrants per evitar que entrin al...

Trudeau guanya les eleccions al Canadà

No obté la majoria absoluta i haurà de cercar suports