Informatius

Un centenar de treballadors del Consell de Mallorca es manifesten per lluitar contra la temporalitat

El president de l'IMAS, Javier de Juan, afirma que el nou decret aprovat pel Congrés permetrà solucionar la situació de molts de treballadors

Un+centenar+de+treballadors+del+Consell+de+Mallorca+es+manifesten+per+lluitar+contra+la+temporalitat

La marxa ha començat davant la Llar d’Ancians del Consell de Mallorca. Gairebé un centenar de manifestants han recorregut part del carrer del General Riera de Palma, per demanar que es posi fi a l’abús de temporalitat de nombrosos treballadors de l’IMAS i del Consell.

No estan d’acord amb el nou decret aprovat pel Congrés, que estableix que només els interins que duguin més de 10 anys fent feina podran obtenir la plaça sense opositar si superen un concurs de mèrits.

Els sindicats convocants de la marxa, USO i STEI, han impedit el trànsit en un sentit a bona part de la via. Han recordat els 14 treballadors de l’IMAS que han estats destituïts recentment i han demanat que s’evitin aquestes situacions.

Els manifestants s’han anat aturant davant diferents edificis del Consell i han arribat finalment a la seu de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, on els ha rebut el president de l’entitat.

Javier de Juan ha dit que estan pendents de la lletra petita del decret aprovat pel Congrés per solucionar la situació d’aquests treballadors.

Els manifestants critiquen el Govern central hagi aprovat, en el decret d’interinitat, aspectes que fins ara sel’s havia negat només, segons han afirmat, per salvar la cadira. Segons els sindicats, el 80 per cent de la plantilla de l’IMAS i el 50 per cent de la del Consell tenen contractes temporals.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Dos morts i 60 ferits per un terratrèmol al centre de la Xina

Milers de persones han hagut de ser desallotjades

Més de 46.000 vehicles han utilitzat cada dia d’agost les noves variants de Ca na Negreta i Jesús

Aquesta reforma ha suposat treure del centre urbà tres de cada quatre vehicles que abans de la nova infraestructura hi...

La gastronomia i el setè art s’uneixen un any més en una nova edició del Cooking Films

'actriu menorquina Ruth Llopis tornarà a apadrinar el certament presentant diverses sessions de cinema i degustació

Medi Ambient rescata enguany 13 tortugues enganxades en plàstics

La retirada de materials l'ha de fer un veterinari