societat

Un centenar de vehicles participa a Palma en una nova caravana contra la temporalitat abusiva a les administracions

La concentració ha tengut lloc a l'Escollera de Palma, amb pancartes i caretes crítiques amb els polítics.

Un+centenar+de+vehicles+participa+a+Palma+en+una+nova+caravana+contra+la+temporalitat+abusiva+a+les+administracions

Poc més d’un centenar de vehicles ha participat aquest diumenge a Palma en la sisena caravana convocada a Espanya contra la temporalitat abusiva a les administracions públiques i la manca d’inspecció i sanció.

Segons ha informat la portaveu de la coordinadora de Temporals i Interins de Balears, Sonia González, “es continuen fent caravanes i protestes perquè no s’acaben d’atendre els drets laborals d’aquest col·lectiu, que és el que es reclama”. “No es tracta de cap capritx ni de cap arbitrarietat per part de tot el personal temporal de les administracions públiques”, ha destacat, afegint que “aquest diumenge se celebra el Dia d’Europa i es vol recordar això, que les caravanes tenen més sentit que mai perquè la llei que protegeix els drets d’aquest col·lectiu i els empara és precisament la directiva europea de 1999/70 i l’Estat espanyol la incompleix en l’àmbit del públic”.

“És una directiva que tots els països han de transposar en el seu marc normatiu i Espanya no ho ha fet. Ho ha fet per a empreses privades però no per a empleats públics”, ha lamentat González.
La portaveu de la coordinadora de Temporals i Interins de les Illes ha precisat que “aquesta normativa empara, en la clàusula quarta, la igualtat de tracte, els mateixos drets laborals, de salari, etcètera”.

Tanmateix, ha advertit, “això no passa a l’administració pública, que pot abusar dels contractes i acomiadar de manera lliure i gratuïta, la qual cosa a Espanya afecta principalment al 70% de dones de més de 45 anys, condemnant-les a una difícil recol·locació”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La meitat de la població diana de Balears ja està vacunada amb almanco una dosi

298.751 persones estan vacunades amb pauta completa, el 30,2 per cent

Darrer balanç Covid: 46 nous casos i cap nou mort

Els casos en seguiment augmenten a 11 i ja en són 459 a Balears

Prohibit accedir desde demà en cotxe a Favàritx arran de l’allau de visitants

El caos circulatori provocat pels vehicles ha obligat el Consell de Menorca a intervenir