societat

Un centenar de vehicles participa a Palma en una nova caravana contra la temporalitat abusiva a les administracions

La concentració ha tengut lloc a l'Escollera de Palma, amb pancartes i caretes crítiques amb els polítics.

Un+centenar+de+vehicles+participa+a+Palma+en+una+nova+caravana+contra+la+temporalitat+abusiva+a+les+administracions

Poc més d’un centenar de vehicles ha participat aquest diumenge a Palma en la sisena caravana convocada a Espanya contra la temporalitat abusiva a les administracions públiques i la manca d’inspecció i sanció.

Segons ha informat la portaveu de la coordinadora de Temporals i Interins de Balears, Sonia González, “es continuen fent caravanes i protestes perquè no s’acaben d’atendre els drets laborals d’aquest col·lectiu, que és el que es reclama”. “No es tracta de cap capritx ni de cap arbitrarietat per part de tot el personal temporal de les administracions públiques”, ha destacat, afegint que “aquest diumenge se celebra el Dia d’Europa i es vol recordar això, que les caravanes tenen més sentit que mai perquè la llei que protegeix els drets d’aquest col·lectiu i els empara és precisament la directiva europea de 1999/70 i l’Estat espanyol la incompleix en l’àmbit del públic”.

“És una directiva que tots els països han de transposar en el seu marc normatiu i Espanya no ho ha fet. Ho ha fet per a empreses privades però no per a empleats públics”, ha lamentat González.
La portaveu de la coordinadora de Temporals i Interins de les Illes ha precisat que “aquesta normativa empara, en la clàusula quarta, la igualtat de tracte, els mateixos drets laborals, de salari, etcètera”.

Tanmateix, ha advertit, “això no passa a l’administració pública, que pot abusar dels contractes i acomiadar de manera lliure i gratuïta, la qual cosa a Espanya afecta principalment al 70% de dones de més de 45 anys, condemnant-les a una difícil recol·locació”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alemanya imposa, a partir d’avui, quarantena als viatgers procedents d’Espanya

Només els vacunats i qui hagi passat la infecció del coronavirus no haurà d'aïllar-se a la seva arribada al país...

Pere Perelló: “Jurídicament, la figura de l’agent Covid no s’aguanta per enlloc”

L'exdirector General d'Interior insisteix en les crítiques a la figura anunciada pel Govern, les quals ha fet públiques juntament amb...

14 denúncies a una botellada intervinguda a Sa Punta

Els participants foren sorpresos mentre consumien alcohol a la via publica escoltant música a un volum molt elevat

El Grup Popular demana al Govern que defensi la permanència dels TEDAX de la Guàrdia Civil a Menorca

La unitat es compon de quatre especialistes en la desactivació d'artefactes explosius