societat

Un de cada quatre homes de les Illes és consumidor de prostitució

Els experts reclamen la creació d'una llei de tràfic de dones i l'abolició del proxenetisme

Un+de+cada+quatre+homes+de+les+Illes+%C3%A9s+consumidor+de+prostituci%C3%B3

Un de cada quatre homes de les Illes Balears és consumidor de prostitució, segons les dades del Grup d’Estudi de la Prostitució de les Illes (GEPIB). Fer una diagnòsi de la situació és un dels l’objectius del ‘Pla per a la Lluita contra el Tràfic de Dones i Nines amb finalitats d’Explotació Sexual i l’Abordatge de la Prostitució‘. Un pla que preveu la prevenció, sensibilització i millora de la intervenció en casos de tràfic i prostitució. Aprovat aquest mes de maig i que estarà en vigor fins al 2022, té com a primera mesura l’ampliació del pis d’acollida per a dones que es troben en aquesta situació. Tot i que es desconeix quantes dones són víctimes d’explotació sexual a les Illes, sí que se sap qui són els seus clients.

La prostitució que s’exerceix als pisos o locals és desconeguda. És la de carrer la més visible. Les zones més marcades per aquesta problemàtica són a Eivissa, el barri de Figueretes i Sant Antoni, i a Mallorca, la Platja de Palma i la zona de Punta Balena a Magaluf. Aquí, el consistori calvianer ha aconseguit tancar 12 prostíbuls de la zona.

La sala Palmanova acull des d’avui les III Jornades de Prostitució i Tràfic. Segons els experts, a Espanya s’ha de millorar el marc jurídic que envolta el tràfic de persones. A més reclamen la creació d’una llei integral de tràfic d’humans i una postura abolicionista del proxenetisme i del consum de la prostitució.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Confirmades les indentitats de 4 cossos exhumats a les fosses de Llucmajor i Marratxí

Fins ara ja són a 25 el nombre de cossos exhumats i indentificats a les Balears

Vicente Juan Segura deixa de ser el bisbe d’Eivissa

Aquest divendres parteix cap a València, on s'incorporarà com a bisbe auxiliar del cardenal arquebisbe Antonio Cañizares.

El Suprem declara vàlida l’hora de religió a Primària

El Bisbat de Mallorca havia interposat un recurs contra aquesta ordre

Negociacions a 3 bandes per un reglament unificat del taxi a Eivissa

L'objectiu és que l'aplicació del servei de taxi amb GPS quedi regulat abans de l'estiu.