societat

Un 30,9% de la població diana balear ja té les dues dosis de la vacuna contra la covid

Durant aquest cap de setmana s'han administrat 28.383 dosis

Imatge d'arxiu. / EFE


A les Balears s’han inoculat durant aquest cap de setmana 28.383 dosis. Les darreres dades de la vacunació a les Illes assenyalen que ja s’han administrat un total de 795.375 dosis des que va començar la campanya i hi ha 513.061 balears que tenen almanco una dosi de la vacuna, les quals representen el 52% de la població diana. Amb la pauta completa hi ha 320.126 persones, això és pràcticament una de cada tres persones que s’ha de vacunar a tot l’Arxipèlag està immunitzada per complet.

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest dilluns els percentatges per franges d’edat. En les franges més altes, ja no hi ha pràcticament increments, perquè els percentatges són molt elevats. En els grups de més de 80 anys amb el 100% de la població vacunada i en el grup de 70 a 79, entre el 94 i 95%.

En la franja d’entre 60 i 69 anys hi ha un percentatge molt alt amb primera dosi, però només el 15% té la pauta completa. Aquest grup va començar a rebre segones dosis de manera massiva la setmana passada.

En la franja de 50 a 59 anys, un 77% tenen una dosi i un 63% tenen la pauta completa, un dels percentatges més elevats de tota Espanya.

Pel que fa a la població més jove, més de la meitat de la població de 40 a 49 anys té una primera dosi i pràcticament el 20%, la pauta completa.

I després trobam dos grups que el Ministeri ha desglossat aquest dilluns amb més detall, segurament en vista a l’evolució del pla de vacunació en les pròximes setmanes. Són el grup de 29 a 20 anys i de 19 a 12 anys, però encara tenen percentatges baixos. Destaca, però, el darrer grup perquè per primera vegada el Ministeri amplia la població diana, la que s’ha de vacunar, i inclou els infants majors de 12 anys que sí que hauran de rebre el vaccí contra la covid. De moment, el percentatge és residual, no arriba a l’1%.

Amb aquesta actualització, la població que s’ha de vacunar a tota Espanya, la població diana creix i suma els 42.000.000 de persones. I d’aquests, ara mateix més del 34% estan ja completament vacunats. Segons la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, la meitat de la població ja tindrà la primera dosi a finals de setmana:

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Conflicte entre els taxis i altres vehicles a l’aeroport de Son Sant Joan

Dissabte durant uns 20 minuts hi va haver una aturada en la recollida de passatgers

Formentera, plena de turistes

Les previsions per al mes d'agost també són positives

9 nedadors fan la volta a Cabrera per aconseguir fons per a la reserva marina

Durant 7 hores han recorregut els 22 quilòmetres del litoral

Palma acull la darrera semifinal d’street dance

Els millors ballarins lluiten per aconseguir una plaça a la Final Nacional que es disputarà a València el 7 d'agost