X

Un dels acusats per l’incendi de l’edifici ocupat des Viver a Eivissa reconeix que podria ser-ne responsable

L'home, que negocia un acord amb la Fiscalia, diu que és possible que el cigarret que va llençar als voltants de l'immoble fos la causa de l'incendi

20/09/2022

Un dels acusats per l’incendi de l’edifici ocupat des Viver a Eivissa reconeix que podria ser-ne responsable

Ana Rubio

Un dels acusats de provocar l’incendi a l’edifici ocupat des Viver a Eivissa en què va morir una dona, al 2019, reconeix que podria ser el responsable del sinistre. Al judici, que ha començat aquest dimarts i se celebra amb jurat popular, ha dit que és possible que el cigarret que va llençar als voltants de l’immoble fos la causa de l’incendi. Però manté que no tenía intenció de calar foc a l’edifici. L’altre acusat assegura que és innocent i que no sap qui va provocar l’incendi.

Les parts, a punt de tancar un acord

La Fiscalia acusava els dos homes de provocar el foc intencionadament. Els imputava els delictes d’homicidi, incendi i lesions i reclamava per a cadascun dells 18 anys de presó. Però rebaixarà aquestes peticions després de les declaracions fetes avui a la vista i per mor de l’acord que estan negociant les parts. L’advocat de la família de la víctima, una dona italiana de 59 anys, també rebaixarà les seves peticions de penes si, finalment, es tanca aquest pacte. Inicialment, reclamava 10 anys de presó per a cada acusat i una indemnització de 200.000 euros per a la família. La dona va morir intoxicada per inhalació de substàncies tòxiques. El seu cadàver va ser trobat entre les restes de l’edifici, durant les tasques d’extinció. Altres residents varen resultar ferits, tres d’ells amb caràcter greu.

20/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris