societat

Un dels majors fons de renovables d’Espanya projecta 5 parcs solars a Menorca de 90 MWp

Per primera vegada a tot Balears s'inclouen bateries per emmagatzemar l'energia


Un dels majors fons de renovables del país aterra a Menorca. La inversió és milionària: 86 milions d’euros en cinc parcs solars i una potència de 90 Mw, suficient per cobrir fins al 30% de la demanda elèctrica de l’illa. Una de les novetats més destacades és que, per primera vegada a tot Balears, s’inclouen bateries per emmagatzemar l’energia.

Aquestes són les xifres del projecte… un sistema solar de 90 Mw de potència d’energia neta, amb un emmagatzematge de 180 MWh amb bateries, que suposaran una generació anual d’energia fotovoltaica a l’illa de 126 GWh, i una inversió que s’enfila pels 90 milions d’euros. Els cinc parcs solars es projecten a Maó i Es Mercadal. En aquest darrer municipi, s’hi projecten els de Llinàritx i Binisseguí, de 30Mwp i 60 MWh d’emmagatzematge amb bateries, i els de Dragonera, Binifaell Vell i Son Orfila, amb un total de 60 Mwp, al primer. Al darrere, el fons d’emprenedoria social Q Impact i la gestora Q Energy, que acaba d’aixecar més de mil milons en un dels majors fons de renovables d’Espanya. Una operació que li permetrà mobilitzar fins a 5.000 milions incloent deute.
El calendari preveu la posada en servei dels parcs per al juliol de 2023. Els diferents projectes es tramiten per separat. Els primers a sortir a exposició pública són els des Mercadal, per als quals es demana la declaració d’interès general. En aquest mateix municipi, es tramita actualment el permís per un altre projecte, Mercadal Renovable, de 20 Mwp. Les dues iniciatives sumarien, 110 Mw, que, afegits als 50 de Son Salomó, a Ciutadella, s’acostarien als 160, més a prop dels 260 que Menorca necessita per assolir l’objectiu del 85% d’energies netes abans de 2030.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició