societat

Un Dijous Sant atípic que deixa els carrers de Palma sense la bullícia de les processons

Una imatge sense precedents però que amb l'estat d'alarma han quedat suspeses totes les processons de la Setmana Santa

Un+Dijous+Sant+at%C3%ADpic+que+deixa+els+carrers+de+Palma+sense+la+bull%C3%ADcia+de+les+processons

Si no fos perquè la covid -19 ha obligat al confinament total i ha prohibit les aglomeracions, el cas antic de Palma estaria avui Dijous Sant carregada de cadires per seguir la processó del Sant Crist i tampoc no faltarien ni els curiosos, turistes, confrares ni passos de Setmana Santa preparant-se per arrencar la processó més llarga i multitudinària de Mallorca.

On havien d’estar les cadires amuntegades preparades per ser col·locades avui trobam cotxes aparcats perquè tampoc hi ha cap senyal que en prohibeixi l’estacionament.

Una imatge sense precedents però és que amb l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus han quedat suspeses totes les processons de la Setmana Santa. Uns actes que en els darrers 100 anys mai no havian aturat de celebrar-se.

L’església de l’Anunciació es troba avui tancada. A dins, la imatge del Sant Crist de la Sang roman al seu cambril perquè tampoc s’ha produït el Davallament, que sempre es fa el Dimecres Sant. Enguany, els fidels no han pogut venerar-lo. Com tampoc compraran els ciris a les emblemàtiques botigues de la plaça de l’Hospital. Un punt neuràlgic, de preparació i nirvis per als més de 4.500 confrares, penitents i músics que participen cada any en la processó Magna de Palma. Enguany, hauran de deixar penjada a l’armari la seva tradicional vestimenta.

La bullícia del carrer Oms en un Dijous Sant contrasta amb la imatge d’avui: els militars patrullant amb vehicle per l’estat d’alarma.

Tampoc en els carrers de Palma se sent el soroll habitual per aquestes dates que fa la cera dels ciris que queda a terra quan freguen les rodes dels cotxes que passen.

La Seu també roman tancada, ni turistes ni fidels, on no entrarà el Crist de la Sang. El president de l’Associació de Confraries, Miquel Llabata, destaca que ja estan pensant en el futur i en les processons de l’any que ve. Aquesta setmana santa, molts feligresos la seguiran des de casa. De fet, IB3 Televisió retransmet la litúrgia de Dijous Sant a les 19.00 hores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Ministeri comptabilitza 209 morts a les Illes, 17 manco que el Govern

Sanitat informa de un total de 2.164 positius a les Illes

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 82: l’1,5% de la població balear presenta anticossos de la Covid-19

A la primera onada de l'estudi de seroprevalença la taxa a Balears era del 2,4%

51 sanitaris positius en les 12.000 proves que s’han fet al col·lectiu

També es detecten 247 professionals amb anticossos i que, per tant, estarien immunitzats

Menorca redirigeix la seva promoció cap al turisme nacional i portugués

En una segona fase, vol incidir en aquells mercats on la marca Menorca no estigui gaire instaurada