X

Un dron compta i enregistra la posició de les llambordes de Maó

Dos tècnics n'extrauran el càlcul de la quantitat i la posició de les llambordes per tal de restaurar la plaça quan acabin les obres

05/02/2024

Redacció

Els llambordins de la plaça Constitució formen part de la història de Maó. S’extreien d’una pedrera prop de la mar, que fa molts anys que està inactiva. L’Ajuntament té projectada la reforma del paviment de la plaça, que, amb el temps, s’ha fet difícil de transitar. L’objectiu és millorar l’accessibilitat i facilitar les activitats que habitualment s’hi duen a terme, com ara el jaleo de les festes de Gràcia, però mantenint l’estètica. Això implicarà aixecar l’empedrat i tornar-lo a restituir quan acabin les obres. També es netejarà la pintura dels senyals de trànsit i les marques de circulació.

Durant el matí de dilluns, amb l’ajuda d’un dron, dos tècnics han captat imatges per cel i terra per formar una imatge 3D que permeti als arquitectes tenir tota la informació d’aquestes pedres per redactar el projecte de reforma. N’extrauran el càlcul de la quantitat i la posició de les llambordes per tal de restaurar la plaça quan acabin les obres. Així i tot, no se sap si una vegada que s’aplani el terreny i es tornin a col·locar, faltaran llambordins. Per si de cas, el Consistori ha anat recuperant pedres molt similars d’altres obres al centre de la ciutat.

El projecte es troba en un estat molt inicial i encara no hi ha terminis estipulats per a aquesta reforma.

05/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris