Un empat per començar la lliga

El Mallorca treu un punt de Las Palmas (1-1) després d'arribar al descans per davall en el marcador. En la segona meitat ha reaccionat, especialment amb l'entrada de Sergi Darder, el darrer a arribar al club. Un pal i un penal fallat per Muriqi han impedit la victòria vermella.

12/08/2023

11

El Mallorca ha encetat avui la tercera temporada consecutiva a Primera Divisió, i ho ha fet de la mateixa manera que els dos anys anteriors: amb un empat (1-1). En aquesta ocasió, en la seva visita a Las Palmas, un equip acabat d’ascendir. Els de Javier Aguirre han donat una bona imatge. La manca de ritme, inevitable en aquests moments de la temporada, i la poca punteria -dues pilotes als pals- han evitat una victòria que, per ocasions, han merescut.

Un Javier Aguirre que ha posat sobre el verd un onze que es podria qualificar d’esperat, segons el que s’havia vist en la pretemporada. No hi havia cap dels darrers fitxatges. De fet, només Mascarell era titular d’entre les sis incorporacions fetes aquest estiu. El més sorprenent en l’alineació era l’absència de Raíllo. Previsiblement, per unes molèsties físiques. No es torbaria a entrar al camp el central andalús.

El partit començava amb poc ritme. Típic d’aquestes dates. Era Las Palmas qui manejava la pilota, però sense generar cap perill. El Mallorca, còmode en defensa i esperant mossegar tot d’una, recuperava la pilota. Així ha estat a punt de fer-ho al minut 20 de partit, quan Dani Rodríguez ha enviat la primera pilota al pal del partit. Acció magistral de Maffeo i Muriqi dins l’àrea, que per poc no transforma el de Betanzos, avui capità.

El Mallorca s’anima, però just després arriba l’acció que avançarà els canaris. Una acció polèmica. Sandro centra la pilota i, després de fer-ho, rep una trepitjada de Copete dins l’àrea. Entre el VAR, minuts d’incertesa… i García Verdura assenyala penal. Jonathan Viera, amb molta qualitat, no perdona.

Justament a partir de l’1-0, el Mallorca ha començat a oferir una millor cara. Fruit d’això ha arribat la jugada del penal sobre Amath, en una acció molt similar a l’anterior. Muriqi, però, no és capaç de superar Vallés. Segona pilota al pal del Mallorca, que ho continuaria intentant fins al descans. De fet, Amath Ndiaye ha aconseguit un gol, però s’ha anul·lat per un fora de joc indiscutible.

Remodelació absoluta d’Aguirre al descans. Debuta el desitjat, Sergi Darder, sense haver-se entrenat encara amb l’equip. També entra al camp Raíllo. El Mallorca passa a defensa de quatre. I la història canvia.  Morlanes gaudeix ben aviat d’una gran oportunitat, en un mà a mà davant Vallés després d’una altra magnífica assistència de Muriqi. El porter de Las Palmas, però, aconsegueix desbaratar el perill.

Aguirre continua movent la banqueta, i fent debutar jugadors. És el torn de Larin i Samú Costa. El Mallorca s’aboca a l’àrea canària. I en un dels molts serveis de cantonada de què ha disposat en la segona meitat, ha arribat l’empat. Darder la posa amb música, i Raíllo remata de manera contundent i impossible per a Álvaro Vallés.

Faltaven 20 minuts, i si algun dels dos conjunts ha cercat el segon, aquest ha estat el Mallorca. L’ha pogut obtenir mitjançant Muriqi en dues ocasions. A la primera, el seu xut, ben situat, se n’ha anat massa alt. A la segona, després d’un altre servei de cantonada magistral de Darder i ja amb el temps complit, però la seva rematada ha sortit fregant el pal.

Fitxa tècnica
Las Palmas, 1: Álvaro Vallés; Álvaro Lemos, Álex Suárez, Saúl Coco, Sinkgraven (Sergi Cardona, min 64); Loiodice, Javi Muñoz, Kirian (Mfulu, min 85); Marc Cardona (Munir, min 64), Jonathan Viera i Sandro.
Mallorca, 1: Rajkovic; Maffeo, Gio González (Darder, min 46), Valjent, Copete (Raíllo, min 46), Jaume Costa; Dani Rodríguez, Mascarell (Samú Costa, min 60), Morlanes (Javi Llabrés, min 85), Amath (Larin, min 60); i Muriqi.
Gols: 1-0, min 29: Jonathan Viera, de penal; 1-1, min 70: Raíllo.
Àrbitre: Víctor García Verdura (Comitè de Catalunya). Ha mostrat targeta groga als jugadors locals Kirian (min 39), Álvaro Lemos (min 84) i Loiodice (min 84), i als visitants Copete (min 28) i Mascarell (min 53).