societat

Un empresari denuncia que va perdre la construcció d’un hotel “per pressions de l’Ajuntament de Capdepera”

El batle del municipi nega pràctiques irregulars al consistori


El constructor Bruno da Silva denuncia pressions per part de l’Ajuntament de Capdepera per evitar que li adjudiquessin la construcció d’un hotel a Canyamel. L’empresari relata que l’estiu passat l’hoteler Jorge Galmés li va encarregar la construcció d’un establiment hoteler després que hagués presentat un pressupost 25.000 euros més baix que empreses de la competència però assegura que li varen retirar l’encàrrec perquè, segons Galmés, rebia pressions per part del consistori per contractar altra empresa. Diu que treballar amb la constructora suggerida per l’Ajuntament era la forma que Galmés tenia de poder aconseguir els permisos d’obra. Segons da Silva, l’hoteler li va dir que “l’Ajuntament el va obligar a passar per aquest constructor de la zona i que si jo no era de la zona no podia fer feina allà. Que, fins i tot, les empreses de materials de les rodalies em cobrarien el doble per no ser mallorquí. També em va dir que era conscient que havia jugat brut i que eren uns corruptes (referint-se als membres del consistori)”.

El constructor també explica que Galmés li va confessar que pagava un sobre amb doblers en negre a una persona que li va facilitar la concessió dels serveis de platges que tenen ell i la seva família. Em va dir que “no podien declarar ni el 20% de la facturació, perquè necessitaven doblers en B per poder pagar comissions”. Literalment -continua da Silva- em va comentar que “en aquesta zona de Mallorca, si no paguem, morim”.

Bruno da Silva va denunciar Galmés per aquests fets al jutjat de guàrdia el passat mes de gener. A més, va aportar gravacions on l’hoteler dóna detalls sobre les pràctiques que denuncia. Ara s’ha animat a explicar el seu cas, després de saber que l’oposició acusa el batle de Capdepera, Rafel Fernández, d’adjudicar a dit les obres del passeig de Cala Rajada a la mateixa empresa que reforma ca seva.

La versió de l’Ajuntament

El batle de Capdepera ha explicat a Ib3Notícies que coneix l’existència d’aquesta denúncia i que el propi da Silva li va donar una còpia d’aquestes gravacions. Assegura que no sap perquè Galmés acusa el consistori de pràctiques irregulars i nega rotundament que aquestes acusacions siguin certes. Diu que, efectivament, Galmés va demanar permisos per reformar dos hotels antics a Canyamel i que el projecte va ser aprovat per la junta de govern. Aclareix que li varen donar llum verda abans que contactés amb les constructores que havien de dur a terme l’obra.

Pel que fa a la polèmica adjudicació de les obres del passeig de Cala Rajada, insisteix que s’ha fet de manera legal i transparent i que, donat que es podia adjudicar per la via d’urgència es va encarregar l’obra a les úniques empreses que tenien infraestructura per poder assumir aquest tipus de projecte.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Tomeu Pizá Rosselló 13/06/2020

    Tela marinera la ética, la dignidad y el honor de los políticos. Manejan todo menos la gestión municipal.o estatal. Non trabajan, maquinan.
    Les importa un carajo la CIUDADANÍA.
    dixi.

Cercador |


més contingut relacionat

Simebal demana que s’investigui la vacunació de personal no sanitari i personal extern a l’hospital Mateu Orfila

El Servei de Salut confirma que es van reenviar missatges SMS adreçats al personal de primera línia a persones que...

El nou president del TSJIB, a favor de què Ciutadella tengui magistrats

Carlos Gómez ho ha dit en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio

Un dinar familiar de Reis, possible motiu de l’augment de contagis a Formentera

Hi assistiren 15 persones, que posteriorment haurien encomanat el virus a companys de feina.

El COIBA alerta que uns 400 professionals d’infermeria no estan col·legiats

El Col·legi explica que aquests mesos de pandèmia ha crescut molt el nombre de contractacions, però no ho ha fet...