X

Un empresari de l’oci nocturn denuncia assetjament policial: “Em vaig quedar al carrer. Continuu viu de casualitat”

Aquesta setmana han acabat de declarar al judici del cas Cursach els testimonis proposats per la Fiscalia

08/11/2022

Un empresari de l’oci nocturn denuncia assetjament policial: “Em vaig quedar al carrer. Continuu viu de casualitat”

Al judici del cas Cursach, han acabat de declarar els testimonis proposats per la Fiscalia. El darrer testimoni que ha declarat aquest dimarts ha estat Juan Luis Aguilar, un empresari que regentava un local d’oci nocturn a Palma i que denuncia haver patit assetjament policial. Assegura que li varen tancar el negoci i que ho va perdre tot. “Vaig perdre el local, em vaig quedar al carrer, continuo viu de casualitat” ha declarat. L’home ha explicat que, quan va obrir l’establiment, tres policies el varen visitar i el varen obligar a contractar un agent com a porter del seu local. Diu que no necessitava aquest porter però que el va contractar perquè “no volia tenir problemes”. Aquest agent va fer feina una temporada i, l’any següent, diu que va començar l’assetjament policial.  “Em posaven multes per l’horari. Jo havia de tancar a les 6 i, si a les 6 ja havia tancat i tenia el local buit, sense música, em multaven igualment”, ha comentat Aguilar.

Avui també han declarat dos policies locals que varen feina com a seguretat. El primer ha dit que la feina en locals del Passeig Marítim se la va oferir un dels agents acusats, Nicanor Góngora. Ha explicat que, en un principi, cobrava el servei de mans de Góngora, qui es quedava amb 10 euros. Després, va cobrar directament de l’empresa.

Subirán “duia la batuta”

En aquesta jornada, hem tornat a escoltar el missatge més repetit d’aquesta part del judici. Policies que diuen que, en instrucció, l’exfiscal Subirán va manipular les seves declaracions. Un dels agents diu que ell “duia la batuta” de les declaracions i que, en el seu cas, el va amenaçar que acabaria a presó si no declarava el que ell volia.

 

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT