X

Un enginyer mallorquí, entre els creadors d’un braç robòtic mitjançant impressió 3D

El 2023, l'equip Arm2U aspira a presentar la pròtesi al Cybathlon de Zuric, la gran competició universitària del sector

04/08/2022

Un enginyer mallorquí, entre els creadors d’un braç robòtic mitjançant impressió 3D

Redacció

El braç robòtic que pilota Kyle està dissenyat i construït per l’equip Arm2U, 15 estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya, entre els quals es troba el mallorquí Lluís Bonet. “La pròtesi es controla a partir de senyals mioelèctrics; els sensors es connecten a la musculatura i, així, es genera el moviment”, explica aquest enginyer mecànic.

L’objectiu del grup és participar el pròxim any en el prestigiós Cybathlon de Zuric, la gran competició universitària específica del sector per excel·lència. “Volem aconseguir un major grau de control, perquè qui porti el braç robòtic pugui fer les proves més ràpid i millor“, afirma Bonet.

Una iniciativa que, d’acord Lluís Bonet, els agradaria fer extensible a la vida quotidiana d’aquells que necessitin portar una pròtesi: “La idea que hi ha al darrere del projecte és descobrir i inventar coses que es puguin fer servir en el dia a dia, a casa. La finalitat és dissenyar una pròtesi que s’adapti a cada persona que l’empri”.

A més, a un preu molt més econòmic que les pròtesis tradicionals. Fan feina amb una impressora 3D que costa 750 euros i cada bobina de plàstic, d’un quilo, permet fer-ne dos o tres prototips i en costa 20. Així mateix, aquesta tecnologia permet abaratir molt el cost de la pròtesi.

04/08/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris