MENORCA

Un equip d’arqueòlegs ha descobert una casa talaiòtica davall d’una andalusina a la Torre d’en Galmés

Es tracta d'un descobriment excepcional perquè es creia que els musulmans no ocupaven l'espai talaiòtic. També s'han trobat, per primera vegada, restes de calç a un altre construcció andalusina


El que va començar com una excavació d’una estructura andalusina es va convertir en la troballa d’una casa talaiòtica. Fins ara, la creença era que els musulmans no ocupaven l’espai de construccions talaiòtiques, però enguany s’ha trobat l’excepció en aquesta hipòtesi. Baix una estructura musulmana es va descobrir la talaiòtica amb gran quantitat de ceràmiques púniques.

L’altre objectiu d’aquest any era la restauració d’una casa de l’època musulmana, composta per dues estructures i un pati. En aquest cas, la troballa ha estat la utilització de calç en aquella construcció tant a les parets com a terra.

L’excavació està dirigida per Alexander Smith, professor d’Antropologia de SUNY Brockport i doctorat en cultura talaiòtica i post talaiòtica i la professora d’Història i Arqueologia de Boston Amalia Pérez-Juez. El seu equip està format per estudiants americans i espanyols.

Una vegada acabades les extraccions ara es du a terme la feina de laboratori i documentació. La feina del pròxim any serà delimitar l’alqueria musulmana i veure més clara la separació d’aquestes dues cultures que varen habitar la zona de la Torre d’en Galmés en èpoques tan diferents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |