Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Un estiu de calor “normal”

Al mes de juliol, la temperatura màxima és de 35 graus i mínima de 14, i encara queden dies de xafogor


Antoni Esteve és meteoròleg i disposa de l’equipament per mesurar les temperatures cada dia. Amb aquesta petita estació meteorològica al seu jardí, anota tota la informació que li donen els termòmetres. I aquest juliol, assegura, no ha estat més calorós que el passat. Però sí que hi ha hagut dies sufocants. “El dissabte 24 de juliol, dia de Sant Jaume, vàrem arribar als 35,5ºC i va ser el dia més calorós”, explica Esteve.

Tot i la davallada avui de les temperatures, estem en els dies de més calor de l’any fins al 15 d’agost, que és l’època de la canícula. Enguany fa estiu, però no més que l’any passat.

Al carrer, la gent està ben acalorada i fan de tot per estar frescos a casa, però temen la factura de la llum. N’hi ha que d’un any per l’altre no recorden si estan pitjor. El que està clar és que l’estiu és sinònim d’altes temperatures. I fins a la tardor, el 21 de setembre, hi haurem de conviure.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...