X

Com serà aquest estiu?

L'AEMET preveu ambients més càlids i secs que altres anys, però les tempestes típiques del mes d'agost es podrien avançar

21/06/2022

Com serà aquest estiu?

Margalida Riera

Comença l’estiu astronòmic a les illes i, segons l’AEMET, enguany serà més càlid i sec. La delegada de l’agència a les illes, Maria José Guerrero assegura que l’arribada de l’estiu meteorològic s’ha avançat, amb calor de prest. Guerrero explica que, amb la temperatura de la mar ja a 25ºC, si es donen condicions en altura favorables, es podrien avançar les tempestes típiques de mitjan agost a principi de mes.

UNA PRIMAVERA DE VALORS EXTREMS

Quant a la primavera que ha acabat avui, des de l’AEMET destaquen que ha estat càlida i una mica plujosa.  Per primer cop, s’ha registrat una onada de calor en primavera, de 5 dies de durada, amb rècords màxims a indrets com Porreres, dia 17 de juny, amb 39,7ºC o a Formentera, 37,6ºC el 18 de juny. Han augmentat, a més, les nits tropicals. A principi d’abril, el 3 i el 4, hi va haver rècord de mínimes, i el març va ser un mes especialment plujós.

POCS CELS BLAUS

Durant la primavera s’ha repetit la tendència de l’any passat  d’augment de dies amb pols en suspensió procedent d’Àfrica i de pluja de terra roja que deixen cels grisos i basca. A més, el març va ser un rècord absolut de mes ennigulat d’ençà que hi ha registres.

21/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris