societat

El coronavirus està més present als passadissos dels hospitals que a les habitacions

El CSIC i l'Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del SARS-CoV-2 en l'aire dels hospitals: hi ha una transferència de virus de les habitacions cap a l'exterior


El CSIC i l’Hospital de Son Espases han realitzat un estudi per mesurar la presència del coronavirus SARS-CoV-2 en l’aire dels hospitals. L’estudi ha conclòs que el virus es concentra més en els passadissos que en les habitacions dels pacients amb Covid-19. Segons els experts es deu al fet que les habitacions tenen sistema de ventilació individual. “Aquests resultats són importants, ja que es prenen moltes mesures per entrar a les habitacions dels pacients, però no tantes en els passadissos”, explica l’autor de la investigació de l’IDAEA-CSIC, Joan Grimalt.

Durant el treball d’investigació es va mesurar la concentració d’ARN del virus SARS-CoV-2 mitjançant la filtració d’aire en diverses localitzacions de l’Hospital Universitari de son Espases. Mitjançant la tècnica PCR es va comparar la càrrega de l’aire en les habitacions dels pacients amb Covid-19 i la dels passadissos de l’hospital i la terrassa exterior.

Els resultats de l’estudi, que s’han publicat a la revista Environmental Research, exposa que hi ha més presència de virus en els passadissos de devora les habitacions de pacients amb coronavirus que dins les mateixes habitacions. Per tant, hi ha una transferència de virus de les habitacions cap a l’exterior. Aquests resultats podrien servir per revisar els sistemes de ventilació dels hospitals, millorar la qualitat de l’aire i prevenir les infeccions del personal sanitari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Llargues coes a Son Espases per obtenir el certificat covid

Els usuaris també poden sol·licitar el document als centres de salut

Salut Pública estudia avui l’estratègia per vacunar els nins d’entre 5 i 11 anys

Els administraran un terç de la dosi que s'utilitza per als adults

Eugènia Cusí, presidenta de l’Associació de Bars i Restaurants de Mallorca: “Ens veurem als tribunals”

La patronal acusa l'executiu de governar a cops de tweet i confirma una allau de cancel·lacions de sopars de grup

Un de cada quatre nins de les Illes és obès, un problema agreujat per la pandèmia

El darrer estudi estatal apunta que els infants van engreixar de mitjana entre 3 i 4 quilos durant el tancament