X

Un estudi denuncia la manca de regulació dels vessaments de la dessalinitzadora d’Eivissa

A les fotografies aèries dels darrers anys es pot apreciar la regressió de la posidònia de Talamanca a causa d'aquests vessaments

20/06/2023

Un estudi denuncia la manca de regulació dels vessaments de la dessalinitzadora d’Eivissa

Tot i els importants impactes del vessament a la mar de la salmorra procedent de les dessalinitzadores, es tracta d’una activitat en què hi ha importants llacunes jurídiques. Així ho alerta un estudi elaborat sobre la badia de Talamanca d’Eivissa, en el qual també s’advoca per reutilitzar aquest material per minimitzar el seu vessament a la mar.

La dessalinitzadora d’Eivissa vessa per una canonada d’Illa Plana la salmorra, una mescla d’alta concentració salina i altres elements emprats en el procés de purificació de l’aigua. Ara, un estudi elaborat per l’investigador Esteban Morelle-Hungría crida l’atenció sobre la falta de regulació jurídica d’aquests vessaments. A les fotografies aèries dels darrers anys es pot apreciar la regressió de la posidònia de Talamanca a causa d’aquests vessaments. Segons l’estudi, s‘hauria de vigilar la concentració de sal a la zona, regenerar-la i utilitzar tècniques de reaprofitament de la salmorra. També alerta que la salmorra no només té impactes sobre la posidònia, també sobre altres espècies.

Morelle-Hungría ha presentat el seu estudi aquest dimarts a la seu eivissenca de la UIB, en un acte organitzat per Foro Marino.

20/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT