X

Un estudi haurà de determinar la capacitat de càrrega del Parc Natural del Trenc-Salobrar

El document també blinda la prohibició de crear noves places turístiques i impedeix que es retiri la posidònia de les platges en regressió

08/05/2023

Un estudi haurà de determinar la capacitat de càrrega del Parc Natural del Trenc-Salobrar

Redacció

El Consell de Govern ha aprovat el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc que avui ha aprovat el Consell de Govern. Comprèn 3.780 hectàrees (1.442 d’àmbit terrestre i 2.338 de marines) i té per objectiu restaurar-ne els sistemes dunars. Entre les mesures més destacades, inclou la realització d’un estudi que haurà de determinar la capacitat de càrrega del parc abans que no passin tres anys.

A més, el document blinda la prohibició de crear noves places turístiques i promou l’activitat econòmica tradicional, com la salinera. A més, impedeix que es retiri la posidònia de les platges en regressió. “La pròpia llei de declaració del 2017 ja estableix límits que no permet incrementar els efectes crida de l’espai, com puguin ser les zones d’aparcament, però consideràvem interessant que es fes un estudi de capacitat de càrrega des d’un punt de vista qualitatiu i quantitatiu”, ha dit el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

Amb l’aprovació del PORN per a aquesta zona, el Govern dona per complerts els objectius de legislatura quant a protecció de territori.

08/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris