X

Un estudi revela mortalitats massives d’espècies marines a la Mediterrània per onades de calor

L'IMEDEA alerta que durant tot el mes d'agost, per primera vegada, la temperatura de la mar s'ha sostingut per damunt els 28 graus

11/09/2022

Un estudi revela mortalitats massives d’espècies marines a la Mediterrània per onades de calor

Un estudi liderat per l’Institut de Ciències de la Mar, amb la participació d’investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques a les Balears, alerta de la mortalitat massiva en les espècies marines de la Mediterrània. Tot, per l’augment de les temperatures. Concretament, aquest mes d’agost, s’han superat tots els registres, de manera sostinguda, a la nostra costa.

Per primera vegada des que en tenim registres la temperatura de la mar ha superat els 28 graus durant tot el mes d’agost, arribant gairebé als 30, unes dades capturades a les nostres aigües amb mesuradors del grup d’investigadors de l’IMEDEA. Unes xifres que després es traslladen a gràfiques. Unes dades que es poden aplicar a escala global, segons la investigadora Núria Marbà.

L’escalfament global amenaça un ecosistema que ja mostra símptomes de degradació evidents. Segons Marbà, reduir l’impacte de l’activitat humana passa per l’aplicació de polítiques que ajudin a revertir una situació que qualifica d’emergència per a la Mediterrània.

11/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris