societat

Un extintor, entre la brutor que s’acumula a la platja del Molinar

Les pluges dels darrers dies han deixat aquesta zona de Palma plena de plàstics i canyís

Un+extintor%2C+entre+la+brutor+que+s%27acumula+a+la+platja+del+Molinar

El dic de la platja del Molinar de Palma ha aparegut plena de plàstics, canyís i brutor per mor de les pluges dels darrers dies a Mallorca. Les restes arrossegades per la força de l’aigua dels torrents han acabat vessades en aquest punt de la costa de Palma. Les imatges les ha fet arribar al compte de Twitter d’IB3 Notícies (@IB3Noticies) un espectador. Entre tota la brutor acumulada s’hi pot veure un extintor d’incendis entre les roques.

Es calcula que, en aquests moments, hi ha 236.000 tones de partícules de plàstics surant a la mar arreu del planeta, tot i que un estudi recent alerta que la presència de microfibres sintètiques i semisintètiques a la mar pot ser fins a mil vegades major que la prevista pels models emprats fins ara per estudiar la contaminació que provoquen els plàstics a tots els oceans.  L’ONG Adventure Scientist, el Col·legi de l’Atlàntic de Maine (EEUU) i la Universitat de Virgínia (EEUU) acaben de publicar a la revista ‘Envirommental Pollution‘ un estudi sobre la presència de microfibres en 1.628 mostres d’aigua recollides en tots els oceans entre el 2013 i 2017. Els autors d’aquest treball, que han utilitzat un nou enfocament, resaltes que les estimacions més extesses sobre la presència de plàstics es basen en projeccions fetes a partir del volum de plàstics recollits en distints punts amb xarxes d’arrossegament, un mètode al qual, segons aquests experts, se li escapa una part molt rellevant del problema: les microfibres de mida més petita que les xarxes no aconsegueixen retenir, però que estan dins l’aigua. És per això que creuen que la presència de plàstics a la mar podria ser fins a 1.000 vegades superior a la calculada fins ara.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Coiba dedica el seu premi anual a les infermeres de Balears pel seu “incansable treball” contra la covid

Les infermeres reconeixen que, tot i l'afectació de la pandèmia, la crisi sanitària ha servit per visibilitzar la seva tasca...

Els caçadors de Mallorca no podran caçar tórtores europees fins almanco el 2023

Menorca va ser el primer territori d’Espanya, juntament amb València, on es va prohibir la caça de la tórtora

Dotze projectes arquitectònics opten a fer la nova seu de Caixa Colonya, a Can Morató

Dimecres que ve es farà públic el nom del guanyador del concurs, que esperen poder començar aviat.