Un Girona superlatiu destrossa un Mallorca desaparegut (5-3)

Abdón Prats es reivindica marcant dos gols en els darrers cinc minuts

23/09/2023

29

El Reial Mallorca sabia que Montilivi era una plaça complicada per guanyar. Més, sabent que els de Míchel estan firmant un inici de temporada històric. Però els homes de Javier Aguirre tampoc no s’imaginaven que se’ls posaria el partit de cara tan prest. Tres minuts després de l’inici, s’ha trobat un penal inesperat per mans de Tsygankov, que ha aprofitat Vedat Muriqi per rompre el malefici des dels onze metres. El contratemps ha esperonat un Girona, que ha visitat i ha posat a prova Rajkovic, però el serbi ha lluitat la seva millor versió.

El gran inici de partit del conjunt mallorquinista ha quedat simplement en això. Uns bons primers minuts. Amb el pas del temps el Mallorca ha anat reculant, i el Girona ha aconseguit el domini. Fins que al minut 26, David López aprofita un refús per empatar el matx. Però el cop seria doble dos minuts després. Una coça de Samú Costa ha estat revisada pel VAR, i Dovbyk, des del punt de penal, estableix el 2-1. La remuntada local ha estat tan ràpida que ha desconcertat els d’Aguirre, que s’han desconnectat i ho ha pagat car. Quatre minuts després, Iván Martín marcaria el tercer d’esperó. Yangel Herrera ha firmat el quart just abans del descans. La fluïdesa i eficacia local han contrastat amb la benevolència i passivitat visitant.

Al descans, Javier Aguirre ha volgut fer una passa endavant i ha retirat Siebe Van der Heyden per donar entrada a Amath Ndiaye. I cinc minuts més tard, el senegalès ha justificat la seva entrada amb una ocasió clara de cap. Tot seguit, també l’ha tinguda Muriqi. Però la millora ha estat insuficient. Els de Míchel han engreixat a poc a poc els mecanismes i, al minut 56, Savinho ha culminat un gran contraatac per fer el cinquè. Definició exquisida de l’extrem al pal llarg.

Als minuts finals, el Girona ha afluixat i, juntament amb l’entrada d’Antonio Sánchez i Abdón Prats, el Mallorca ha guanyat presència a l’àrea de Gazzaniga. De fet, el davanter d’Artà ha aprofitat els seus minuts per reivindicar-se amb dos gols als darreres cinc minuts. Dues dianes que han servit per escurçar distàncies, però res més. El Mallorca torna de Montilivi amb cinc gols encaixats i sense cap punt.