X

Un grup anònim rescata suposadament els cans aïllats de La Palma: “Estan bé”

Des de feia dies, una empresa de drons, que entregava menjar i aigua als animals, estaven a punt de rescatar-los però un cartell al safareig i la no presència dels cans confirma que algú o alguns se'ls han emportat

21/10/2021

Un grup anònim rescata suposadament els cans aïllats de La Palma: “Estan bé”

Redacció

Mentre s’enllestien els preparatius del vol amb drons de càrrega que s’havia ideat per a rescatar a quatre conillers, cans de caça, que portaven setmanes aïllats en un safareig per les colades de lava a La Palma, una o més persones ja han entrat en aquesta zona i han tret els cans sense que s’hagi sabut res fins a aquest mateix dijous.

“Força La Palma. Els cans estan bé. ‘A’ Team”, és el missatge que algú ha deixat escrit en una lona col·locada en el safareig on s’havia vist fa tres setmanes als cans, com mostra un vídeo pujat al Youtube anit dimecres probablement pels autors del suposat rescat.

“Almenys han tingut humor”, ha respost Jaime Pereira, el conseller delegat d’Aerocámaras, la marca que portava tres dies preparant l’operació de rescat amb drons i que fa 24 hores ja es confessaven estranyats de no trobar els cans, ni amb càmeres tèrmiques, ni cridant-los amb reclams que haurien d’atreure-los.

Que els animals estan bé, està per veure, però que la lona que mostra el vídeo de Youtube es troba en el safareig on s’havien refugiat els cans és una cosa que ha confirmat aquest dijous dematí Pereira: “Les imatges dels seus drons acrediten que aquí està. I porta almenys dos dies en el safareig, només que el vent l’havia tirat i tornat del revés, per això ningú havia reparat en l'”Equipo A”.

Aerocámaras no sols confirma que el missatge dels supòsits rescatadors està on el vídeo que corre per xarxes socials conta que hi és, sinó que al voltant hi ha petjades de persones sobre la cendra: la prova irrefutable que algú va entrar allí.

Pereira no sap quan va ocórrer, però sospita que fa almenys dos dies. I, a més, no li estranya: les imatges tèrmiques mostren que hi ha punts de la crosta de la colada a 40-60 graus, sobre els quals podria caminar algú relativament informat o ajudat amb una càmera tèrmica de mà, encara que tot això sembli una temeritat.

“L’important és que els cans han sortit d’aquí. És el que volíem. Ara només volem veure-los… i marxarem”, ha afegit.

El que sí que tenen clar els veterinaris que assessoren aquesta empresa i a la plataforma animalista “Leales.org” és que els conillers no han sortit sols d’aquesta zona entre la lava. Podrien haver-ho fet, perquè si ha caminat una persona, podrien creuar també ells, que pesen menys, poc més de quinze quilos. No obstant això, no li veuen sentit: en aquest lloc els animals tenien aigua i rebien menjar regularment. No se n’haurien anat.

“Nosaltres hem donat tot el que hi havia al nostre abast. D’una forma o una altra els cans ja no són aquí. És el que volíem”, ha argumentat Pereira. Això i conscienciar a la societat que si un té un animal, és responsable de cuidar-lo, tractar-lo bé i no abandonar-lo.

UN RESCAT COMPLICAT EN DRONS

L’empresa Aerocámaras, que des del primer dia, ara fa tres setmanes, que van localitzar els cans han estat entregant-los menjar i aigua, es disposava a rescatar els cans a través dels seus drons. Eren unes màquines específicament reformade per l’empresa per a intentar rescatar els cans conillers. Aquest dimecres van realitzar una primera prova “amb molt d’èxit”, però continuaven sense comptar amb l’autorització per al rescat.

Les autoritats responsables condicionaven l’autorització del rescat dels cans a una prova en el lloc en les mateixes circumstàncies, i fins i tot amb la mateixa grandària i pes dels animals a rescatar, perquè no deixen autoritzar el rescat amb dron de càrrega ni de reconeixement, va indicar la plataforma animalista Leales.org. Si bé l’empresa Aerocámaras, especialista en drons i contractada per la plataforma Leales.org, havia proposat una zona a uns 300 metres de l’objectiu, les autoritats no l’han acceptat i ho van augmentar a 500 metres.

21/10/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris