X

Un grup de voluntaris des Castell rehabilita sa Torrilla i ja sumen 14 quilòmetres de camins rurals recuperats

La seva feina, que va començar fa prop de 15 anys, ha permès crear les primeres rutes senderistes del poble

01/10/2022

Un grup de voluntaris des Castell rehabilita sa Torrilla i ja sumen 14 quilòmetres de camins rurals recuperats

Un grup de voluntaris han participat aquest dissabte en la segona jornada de recuperació del camí de Sa Torrilla, situat as Castell, que ha organitzat l’Associació de Veïns del municipi. Durant tot el matí, una quinzena de persones han ajudat a netejar i rehabilitar aquest espai natural, que connecta el polígon amb Noria Riera.

El camí de sa Torrilla, situat al terme municipal des Castell, es trobava fins fa ben poc… pràcticament intransitable. Les branques i les pedres impedien, en alguns punts, el pas als ciutadans que acostumen a passejar per aquest espai natural. Però els voluntaris des Castell han decidit posar-hi remei… i fer feina per recuperar aquesta via.

Feina n’hi ha per tothom. Alguns tallen les branques que dificulten el pas, d’altres tapen les pedres que impedeixen circular amb seguretat i n’hi ha que, fins i tot, adoben els trams de paret seca que han anat a parar damunt la via.

Aquest grup de voluntaris va sorgir fa prop de 15 anys amb el primer camí que es va recuperar al municipi, i des de llavors… no s’han aturat. Ja han netejat i rehabilitat prop de 14 quilòmetres de camins rurals. Entre aquests, els camins de Na Vella, Tallacotes i Garrovers. Alguns, que feien més de 45 anys que es trobaven tancats.

Ara, demanen a l’Ajuntament una passa més: comprar un terreny particular per poder connectar 3 d’aquests camins i continuar amb aquesta feina que ha permès crear les primeres rutes senderistes del poble.

01/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT