societat

Un grup d’empresaris anònims vol comprar el tren de Sóller

L'oferta, que puja a un màxim de 25 milions d'euros, inclou el tramvia i el museu Can Prunera

Un+grup+d%27empresaris+an%C3%B2nims+vol+comprar+el+tren+de+S%C3%B3ller

Un grup d’empresaris anònims ha presentat una oferta pública d’adquisició (OPA) per l’empresa Ferrocarril de Sóller, SA. La proposició de compra suposa pagar 147 euros per cadascuna de les 173.000 accions que formen la societat mercantil. En cas que tots els accionistes volguessin vendre, la compra es formalitzaria per més de 25 milions d’euros.

Tres representants del grup inversor s’han reunit avui matí amb el batle de Sóller, Carlos Simarro, per explicar-los el projecte. Durant els 20 minuts de la trobada, han detallat els números de la proposta. Segons la seva versió, les darreres compravendes d’accions de Ferrocarril de Sóller s’han fet per uns 45 euros per acció. Per tant, la seva proposta triplica aquesta quantitat. A més, proposen crear una web per comprar els bitllets del tren i del tramvia, volen augmentar les freqüències de pas i també estudien formes per incrementar l’ús del ferrocarril entre les persones que resideixen a Mallorca.

“Estem 100% convençuts de què la compra sortirà endavant. És una molt bona oportunitat i un molt bon preu. Nosaltres creiem que això donarà un impuls a Sóller i a la comarca que serà molt beneficiós”, ha explicat Javier de Ros, un dels socis de Goros Investments, la firma que actua com a intermediària en l’OPA del tren.

Després de la reunió, el batle de Sóller (que té una acció de la societat) ha dit que cal més temps per conèixer els detalls de la iniciativa. “Esperarem a saber quina és la lletra petita, qui és el grup inversor, quin projecte tenen per al ferrocarril per poder donar una opinió. A priori, seria una pena perdre el tren de Sóller com a element identitari dels sollerics”, ha detallat Simarro.

OPA amb condicions 

L’oferta plantejada inclou també la compra del tramvia, del museu Can Prunera i de les empreses annexes. Per tal de fer-se efectiva, el grup inversor exigeix que més del 50% dels accionistes es comprometeixin a vendre les accions. Tenen fins al 6 de setembre per acceptar la proposta.

El grup inversor també s’ha reunit avui amb el comitè d’empresa de Ferrocarrils de Sóller i continuarà la ronda de visites amb el Govern balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma en les properes setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Un fillet de dos anys ingresasat en estat molt greu després que gairebé s’hagi ofegat en una piscina

Els metges que l'han atès al Mateu Orfila en preparen el trasllat a Son Espases

Ingressada a l’UCI amb traumatisme craniofacial sever la dona que ha rebut una coça d’un cavall

Els fets, on també ha resultat ferit un home, s'han produït durant el Jaleo de Sant Climent

Platges saturades al nord de Mallorca

L'avís groc a totes les illes ha fet que el termòmetre hagi arribat fins als 38 graus

“Cap nina del món vol ser puta en ser gran”

Més de 100.000 homes de les Illes Balears consumeixen prostitució a l'any, sobretot durant la temporada alta