societat

Un grup d’empresaris anònims vol comprar el tren de Sóller

L'oferta, que puja a un màxim de 25 milions d'euros, inclou el tramvia i el museu Can Prunera

Un+grup+d%27empresaris+an%C3%B2nims+vol+comprar+el+tren+de+S%C3%B3ller

Un grup d’empresaris anònims ha presentat una oferta pública d’adquisició (OPA) per l’empresa Ferrocarril de Sóller, SA. La proposició de compra suposa pagar 147 euros per cadascuna de les 173.000 accions que formen la societat mercantil. En cas que tots els accionistes volguessin vendre, la compra es formalitzaria per més de 25 milions d’euros.

Tres representants del grup inversor s’han reunit avui matí amb el batle de Sóller, Carlos Simarro, per explicar-los el projecte. Durant els 20 minuts de la trobada, han detallat els números de la proposta. Segons la seva versió, les darreres compravendes d’accions de Ferrocarril de Sóller s’han fet per uns 45 euros per acció. Per tant, la seva proposta triplica aquesta quantitat. A més, proposen crear una web per comprar els bitllets del tren i del tramvia, volen augmentar les freqüències de pas i també estudien formes per incrementar l’ús del ferrocarril entre les persones que resideixen a Mallorca.

“Estem 100% convençuts de què la compra sortirà endavant. És una molt bona oportunitat i un molt bon preu. Nosaltres creiem que això donarà un impuls a Sóller i a la comarca que serà molt beneficiós”, ha explicat Javier de Ros, un dels socis de Goros Investments, la firma que actua com a intermediària en l’OPA del tren.

Després de la reunió, el batle de Sóller (que té una acció de la societat) ha dit que cal més temps per conèixer els detalls de la iniciativa. “Esperarem a saber quina és la lletra petita, qui és el grup inversor, quin projecte tenen per al ferrocarril per poder donar una opinió. A priori, seria una pena perdre el tren de Sóller com a element identitari dels sollerics”, ha detallat Simarro.

OPA amb condicions 

L’oferta plantejada inclou també la compra del tramvia, del museu Can Prunera i de les empreses annexes. Per tal de fer-se efectiva, el grup inversor exigeix que més del 50% dels accionistes es comprometeixin a vendre les accions. Tenen fins al 6 de setembre per acceptar la proposta.

El grup inversor també s’ha reunit avui amb el comitè d’empresa de Ferrocarrils de Sóller i continuarà la ronda de visites amb el Govern balear, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma en les properes setmanes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Quart edifici desallotjat a Palma en cinc dies

L'Ajuntament qualifica la situació d'excepcional, mentre que els experts recorden la importància de les tasques de manteniment

Quatre de cada 10 homes de les Illes paguen per mantenir sexe anualment

Dos milions i mig de dones al món són víctimes de tràfic. Espanya és el primer país consumidor de prostitució...

Admesa a tràmit la recusació de la Fiscalia als jutges del TSJB que han de jutjar el “cas mòbils”

La Fiscalia va reclamar que aquests jutges s'abstenguessin i no jutjassin la peça contra Miquel Florit

Reclamen que la mar balear sigui Zona Marina Especialment Sensible

Podria servir per trobar solució a la regulació dels megacreuers o a la protecció de la posidònia