X

Un grup d’investigadores estudia els espais fins ara inexplorats de la necròpolis de Cales Coves

Creuen que amb la seva excavació poden revelar informació encara desconeguda sobre la vida i els rituals dels talaiòtics

24/09/2023

Un grup d’investigadores estudia els espais fins ara inexplorats de la necròpolis de Cales Coves

El gran potencial arqueològic de Cales Coves, a Alaior, ha atret un grup d’investigadores de fora de l’illa decidides a estudiar els espais “oblidats” d’aquesta necròpoli. Realitzen ara una primera campanya d’excavació del pati davanter de la cova número 45. Creuen que es tracta d’un espai inexplorat pels arqueòlegs i que pot revelar informació encara desconeguda sobre la vida i els rituals dels talaiòtics.

Cales Coves és una necròpolis de més d’un centenar de coves, unitats funeràries. La gran majoria ja han estat excavades i investigades, amb algunes excepcions. És per això que un grup d’investigadores del GRAP (Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica) ha iniciat un projecte arqueològic per redescobrir els espais oblidats d’aquesta necròpolis i conèixer la seva funcionalitat durant l’època talaiòtica.

La primera campanya, finançada pel Consell de Menorca, se centra en el pati davanter de la cova 45, on s’espera arribar a la zona més fèrtil durant els pròxims dies. Però aquest espai és només l’inici d’una investigació que es vol ampliar a altres zones de Menorca i també de Mallorca.

 

24/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris