X

Un guàrdia civil assassina la seva exparella en un càmping de Pontevedra i se suïcida

Es varen efectuar fins a 56 intervencions policials, en poc manco de dos mesos, per protegir la darrera víctima mortal de violència de gènere

04/06/2023

Un guàrdia civil assassina la seva exparella en un càmping de Pontevedra i se suïcida

Martí Martorell

Es varen efectuar fins a 56 intervencions policials per protegir la darrera víctima mortal de violència de gènere. Tot això en poc manco de 2 mesos, que és quan la dona va denunciar. Aquest diumenge, Oia, la localitat on residia Vanessa, ha volgut guardar un minut de silenci per condemnar-ne els fets.

Ana Vanessa, de 44 anys va ser assassinada a trets aquest dissabte horabaixa quan sortia del càmping on feia feina. El presumpte assassí era Guàrdia Civil, tenia una ordre d’allunyament i se li havia retirat l’arma reglamentària. Es va suïcidar poc després de, presumptament, cometre l’assassinat. La localitat pontevedresa d’Oia, on residia la víctima, ha declarat tres dies de dol per l’assassinat. També ha condemnat els fets amb un minut de silenci que es repetirà demà a A Guarda.

La víctima, que estava en el programa Vio-gen, va denunciar el seu agressor el 23 d’abril de 2023. En aquest temps hi hagué una cinquantena d’intervencions.

El nombre de víctimes mortals per violència de gènere puja a 21 enguany amb aquest darrer assassinat. Precisament, el divendres es va reunir, per tercera vegada, el comitè de crisi de violència de gènere. És un mecanisme que s’activa cada vegada que es donen períodes amb una alta concentració d’assassinats, com ha ocorregut el maig amb 5 crims masclistes. Entre les revisions que s’han plantejat: revisar la política de tinença i llicència d’armes per a incloure aspectes relacionats amb la prevenció de la violència masclista.

04/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris