X

“Un habitatge sencer no és per compartimentar-lo i fer negoci”

Els preus per llogar habitacions s'han disparat fins als 547 euros de mitjana, una quantitat lluny del poder adquisitiu d'estudiants

21/01/2025

“Un habitatge sencer no és per compartimentar-lo i fer negoci”

22

Fran Espín estudia Infermeria a la Universitat de les Illes Balears, a Palma. Els seus companys de pis marxen el juny i ell no s’hi podrà quedar. Per això, fa mesos que va començar a cercar una habitació, però totes les opcions que troba doblen o tripliquen els 240 euros que paga actualment. “És una mica desesperant perquè entre el que pag actualment i els preus desorbitats que demanen per una habitació fa que et vinguin ganes de plorar”, explica l’estudiant de Jaén.

La recerca se centra en les pàgines en xarxa, però els habitatges que s’ofereixen sovint no estan en condicions òptimes. “Estic disposat a pagar entre 350 i 400 euros, però no trob res d’això i a més els pisos que ofereixen no estan ben condicionats i em demanen una fortuna”, afirma.

L’encariment dels preus fa que comencin a créixer empreses que lloguen pisos i després subarrenden per habitacions. Una situació que ja ha detectat el Col·legi Oficial d’Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) i alerta: “És possible que es vulgui donar una solució en habitatge per a persones que no poden accedir a un habitatge sencer. Però els habitatges sencers no són per compartimentar-los i fer negoci”, afirma Natalia Bueno, vicepresidenta del COAPI.

Durant l’any 2024, el preu de lloguer d’habitacions ha pujat 85 euros i ha passat dels 489 de mitjana l’any 2023 als 574 que es paguen actualment.

21/01/2025

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT