X

Un inici de setmana inestable, amb moments que haurem de treure el paraigua

Aquest dilluns ha començat amb el cel bastant destapat, tot i que al llarg del matí han començat a arribar niguls mitjans i alts, preludi d’un front associat a un subcentre de la borrasca Efrain

12/12/2022

Un inici de setmana inestable, amb moments que haurem de treure el paraigua

Fotografia d'una vista des d'Eporles. / JOAN PERELLÓ

El Temps

Aquesta setmana continuarem immersos dins una dinàmica de certa inestabilitat amb el pas de fronts atlàntics, vinculats a diversos centres de baixes pressions que s’acostaran a la Península. Com en d’altres ocasions aquesta circulació de l’oest no ens deixarà grans acumulats a les Illes, ja que els fronts no solen arribar molt actius. No obstant això, sí que ens obligarà a treure el paraigua en diverses ocasions. A la inversa del que es podria esperar, les precipitacions no aniran acompanyades de fred, sinó més aviat de tot el contrari. La temperatura pujarà entre aquest dilluns capvespre i dijous, quan tornarà a davallar de forma progressiva.

Aquest dilluns ha començat amb el cel bastant destapat, tot i que al llarg del matí han començat a arribar niguls mitjans i alts, preludi d’un front associat a un subcentre de la borrasca Efrain, situat al nord-oest de la Península Ibèrica.

De fet, per dilluns capvespre s’esperen algunes precipitacions febles entrant pel ponent de Mallorca i Menorca. A les Pitiüses, difícilment hi veuran ploure.

Així mateix, el vent de llebeig anirà augmentant d’intensitat, motiu pel qual, l’Agència Estatal de Meteorologia activarà l’avís groc a la serra de Tramuntana i al nord de Mallorca, on es poden superar els 70-100 km/h. De la mateixa manera, a partir de les 18.00 h s’activarà l’avís groc a tot arreu, per ones de 2 a 3 metres.

Dimarts 13

Amb el vent de llebeig, aquesta pròxima nit s’espera una pujada molt considerable de les temperatures. Els termòmetres poden quedar entre els 14 i els 19ºC, fins i tot, en algunes localitats es podrien fregar i superar els 20ºC. Mentrestant, durant el dia la temperatura no experimentarà moltes variacions, havent-hi poca amplitud entre les mínimes i les màximes.

Al cel tendrem un ambient ennigulat i grisenc, acompanyat d’algunes precipitacions que correran d’oest cap a l’est, preferentment durant el capvespre. El vent del sud-oest continuarà sent protagonista, amb alguns cops moderats al llarg del dia, i amb un repunt de la intensitat durantla nit de dimarts a dimecres.

Dimecres 14

Per dimecres s’espera un dia més variable, amb algunes clarianes durant el matí que tendran tendència a desaparèixer a causa de l’arribada de niguls que durant el capvespre poden tornar a deixar algunes precipitacions febles i localitzades. Les temperatures nocturnes experimentaran un lleuger descens, mentre que les màximes no experimentaran canvis significatius. El vent de l’oest bufarà amb alguns cops moderats i forts durant la matinada, però anirà perdent pistonada al llarg del dia.

12/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris