societat

Un jubilat cobra de mitjana a Balears 1.092 euros al mes

Una xifra que arriba a 200.000 persones però què és 92 euros més baixa que la mitjana estatal

Un+jubilat+cobra+de+mitjana+a+Balears+1.092+euros+al+mes

A les Balears ara mateix hi ha prop de 200.000 pensionistes. Són un 1,6% més que l’any passat. En una població d’1 milió 100.000 persones, una de cada 6 persones és pensionista, és a dir, cobra una prestació de l’Estat.

En un any, les pensions a cobrar a les Illes han pujat un 2,5% i arriben aquest mes d’abril fins als 959 euros mensuals de mitjana, però es mantenen quasi 73 euros per davall de la mitjana nacional, que és de més de 1.032 euros.

¿I quins tipus de pensionistes hi ha a Balears en major nombre?

La majoria, més de 129.000, són jubilats que cobren de mitjana uns 1.095 euros al mes, quasi 92 euros manco que la mitjana estatal. I el segon col·lectiu més gros que cobra una pensió són les vídues i els vidus. Són més de 44.600 amb 664 euros al mes, 74 manco que la mitjana nacional.
D’altra banda, més de 17.000 persones cobren una pensió d’incapacitat permanent amb un import mitjà de 924 euros mensuals, 70 manco que la mitjana de tot el país. I les pensions d’orfandat, que engloben més de 6.000 persones, amb un import mitjà de 361 euros, 55 manco que la mitjana nacional. Les pensions de favor de familiars, que aporten 600 euros a 121 persones, són les úniques que estan per damunt de a mitjana nacional amb poc més de 4 euros més.

Al conjunt d’Espanya, la seguretat social ha destinat la xifra rècord de més de 10.136 milions d’euros per pagar les pensions aquest mes d’abril i més de dos terços de la nòmina de les pensions s’han destinat a abonar les pensions de jubilació amb un import de 7.289 milions d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ciutadella prepara unes jornades per debatre el paper de les dones a les festes de Sant Joan

La iniciativa, que ha generat polèmica i encès els ànims a xarxes socials, es durà a terme a finals d'any

Pollença homenatja a Miquel Llobera Cerdà

El Pont d'en Sopera evitarà que els excursionistes que fan la Ruta de la Pedra en Sec hagin de trepitjar l'asfalt de la carretera de Lluc

Els firaires demanen poder dues les seves atraccions a Menorca aquest estiu

L'única condició que han posat és que la presència dels firaires no es faci coincidir expressament amb les festes patronals

Binissalem celebra la seva primera Jornada d’Educació

Hi ha participat el futur director de l'IES Binissalem, Ricard Forés