X

Le Senne diu que no dimitirà encara que l’investiguin per l’esqueixada de la fotografia d’Aurora Picornell

Un jutge de Palma tramita la denúncia per un delicte d'odi contra el president el Parlament

10/07/2024

Le Senne diu que no dimitirà encara que l’investiguin per l’esqueixada de la fotografia d’Aurora Picornell

El president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, durant el ple del 20 de juny de 2024. Isaac Buj / Europa Press

Després d’algunes setmanes, l’activitat ha tornat aquest dimecres a la Cambra Autonòmica. La Mesa del Parlament ha admès a tràmit la sol·licitud de remoció del càrrec de president de Gabriel Le Senne registrada pels grups de l’oposició, però ha declinat amb els vots de vox i del partit popular traslladar els fets a la Fiscalia tal com demanaven els socialistes.

Le Senne, que descarta dimitir encara que l’investiguin per l’esqueixada de la fotografia de les Roges del Molinar, comunicarà la propera setmana a la Junta de Portaveus, de dimecres, la convocatòria de la Diputació Permanent. És l’òrgan que s’encarrega de l’activitat parlamentària fora dels períodes de sessions i qui ha de decidir si finalment es convocarà un ple extraordinari per tractar aquesta remoció del president. Els socialistes ja han advertit que de no convocar-se es podria incórrer en un delicte de prevaricació.

El jutge Juan Manuel Sobrino, titular del jutjat d’instrucció número 1 de Palma, tramita la denúncia per un delicte d’odi de l’Associació Memòria de Mallorca contra el president del Parlament de les Illes Balears, Gabriel Le Senne, de Vox, per rompre una fotografia d’Aurora Picornell i les Roges del Molinar durant la sessió plenària del passat 18 de juny.

El jutge reclama a Memòria de Mallorca que ratifiqui la denúncia que va interposar contra el president del Parlament, per això els ha citat el pròxim 18 de juliol. Es dona la circumstància que la citació coincideix amb el 88 aniversari del cop d’estat militar que va provocar la Guerra Civil.

Les famílies de les Roges del Molinar, juntament amb l’Associació per a la Recuperació de la Memòria història, consideren que, quan la segona autoritat de les Balears va esqueixar el retrat d’Aurora Picornell i de les germanes Antònia i Maria Pascual, “va cometre una greu falta de respecte a la memòria de les dones”.

És per això que la presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, demana que es faci justícia i s’obri una investigació per esclarir si Le Senne va cometre un delicte d’odi. Oliver, a més, reclama que l’actuació del president del Parlament tengui conseqüències, ja que -diu- NO va ser un acte banal.

Notícies relacionades >

10/07/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT