societat

Un mes després de la torrentada: 1.600 reclamacions presentades per valor de 10 milions d’euros

El Consorci d'Assegurances té previst resoldre abans de finals d'enguany pràcticament tots els expedients de la torrentada


El Consorci d’Assegurances té previst resoldre abans de finals d’enguany pràcticament tots els expedients de la torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca fa just avui divendres un mes. En total, s’han presentat al voltant de 1.600 reclamacions, segons ha explicat a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio el degà del Col·legi de Mediadors d’Assegurances, Daniel Salamanca. En total, l’organisme haurà de pagar a particulars i empreses devers 10 milions d’euros en indeminitzacions.

Estem parlant de reclamacions de tot tipus, des de cotxes sinistrats, a cases o mobiliari destruit, i evidentment, els danys personals. Això sí, alguns afectats s’han trobat amb problemes, com que les pòlisses d’assegurances que tenien contractades no cobrien totes les necessitats del client.

En general, però, els mediadors estan satisfets amb la celeritat amb la qual s’estan resolguent els expedients. Les primeres setmanes s’ha rebut un allau de 1.600 reclamacions, derivades després al Consorci d’Assegurances, que és l’organisme encarregat d’indeminitzar en cas de castàstrofes naturals, com la riuada del llevant de Mallorca.

 

Un mes després, la vida segueix

Aquest divendres es compleix un mes de la tràgica torrentada que va afectar el Llevant de Mallorca, i que va causar la mort a 13 persones i  greus danys a diverses poblacions, especialment a Sant Llorenç des Cardassar. IB3 Ràdio es desplaça fins a aquesta localitat per saber com és la vida dels habitants de la comarca. Serà en directe des de les 07.00 hores, i fins a les 20.00 hores. Tota la programació d’IB3 Ràdio s’emetrà des de Sant Llorenç, tant els informatius del matí i migdia, com els diferents programes: ‘Al dia’, ‘Esports 3’, ‘Multiplex’ i ‘Vitamina 3’.

I també, a partir de les 16.20 hores, el programa d’IB3 Televisió ‘Cinc dies’ es desplaça fins a Sant Llorenç. Els reporters del programa conversaran amb els habitants d’aquesta població, així com amb diferents testimonis. Jaume Noguera conduirà el programa des de plató, mentre que Marta Garau anirà fins al lloc dels fets per contar com s’ha refet el poble, un mes després d’aquell fatídic dia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

resums any 2018


més contingut relacionat

Menorca és distingida a Fitur com a reserva i destinació Starlight

Els indrets amb el distintiu han vist com es disparava el nombre de visitants entre un 90% i un 327%,...

Detectar els delictes d’odi, una tasca encara complicada pels professionals policials i jurídics

Segons l'Agència Europea dels Drets fonamentals només es denuncien un 10% dels casos

En un any podrien fer-se transplantaments de fetge a les Illes

La Conselleria de Salut ha autoritzat l'Hospital de Son Espases perquè inici un programa de transplantament per aquest òrgan

Menorca entra dijous matí en risc extrem per mala mar

Les navilieres han suspès totes les comunicacions previstes amb Menorca per la nit d'aquest dimecres i demà dijous