X

Un miler de manifestants propalestins recorren Palma: “No és una guerra, és un genocidi”

Just quan es compleix un mes de l'inici del conflicte a Gaza, molts ciutadans illencs demanen que s'aturi la confrontació

07/11/2023

Un miler de manifestants propalestins recorren Palma: “No és una guerra, és un genocidi”

Amb crits de “Palestina, llibertat” s’han concentrat un miler de persones aquest dimarts vespre a Palma. Just quan es compleix un mes de l’inici del conflicte a Gaza, molts ciutadans demanen que s’aturi la confrontació. Els manifestants creuen que s’estan utilitzant infants i dones en un conflicte en el qual “cal que intercedeixin les grans potències” i en què, a més, “hi ha interessos vetllats d’aprofitar-se dels recursos naturals del territori”. D’aquesta manera, els congregats avui als carrers de Palma volen posar l’accent en el fet que el que succeeix en el conflicte entre Israel i Palestina “no és una guerra, és un genocidi”.

La manifestació ha partit de la plaça del Tub de Palma i continua el seu recorregut per les avingudes, per endinsar-se posteriorment pels carrers més cèntrics de Ciutat, fins a arribar al passeig del Born, a l’altura de la Delegació de Govern. La mobilització ha estat convocada per un grup de solidaris denominat Ciutadans per Palestina-Mallorca, amb l’objectiu de donar continuïtat a aquest tipus d’iniciatives com a resposta dels recents esdeveniments a Palestina i Pròxim Orient.

Els convocants han deixat clar, a través del seu manifest, que no pretenen “atacar cap religió ni identitat”, però sí que volen assenyalar “la ideologia del sionisme, assimilada maliciosament com a pensament únic dins del judaisme, com a responsable directa d’aquest genocidi”, i acusen d’encapçalar-la l’actual primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, que “deshumanitza els palestins, tal com van fer els nazis durant el tercer Reich en la persecució dels jueus”.

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris