X

Un nou front reactivarà les pluges a les Illes

L'Aemet ha activat l'avís groc per tempestes i precipitacions intenses al nord de Mallorca, de les 14 h a les 22 h de divendres

24/11/2022

Un nou front reactivarà les pluges a les Illes

Panoràmica de Cala Lliteres./ Guiem Ribot

El Temps

Continuam immersos dins una dinàmica de circulació marcadament zonal, en què les masses d’aire circulen d’oest cap a est, amb el clàssic pas de fronts, alguns d’ells ben actius i d’altres no tant. És el que esperam, de fet, aquest divendres, el pas d’un front que no destacarà especialment per les precipitacions que pugui deixar, però que sí serà suficientment actiu per fer-nos treure el paraigua, principalment a Mallorca i durant el capvespre.

Així mateix, l’Aemet ha activat l’avís groc per tempestes i pluges intenses al nord de Mallorca, de les 14 h a les 22 h de demà. Ara bé, sembla que el cap de setmana deixaríem enrere aquest breu canvi de temps, i encararíem dos dies més tranquils, pel que fa al cel. Això sí, el matís arribaria de la mà d’una mar bastant alterada al nord de les Illes.

Pròximes jornades

Divendres, 25 de novembre. Cel variable, amb increment dels niguls durant el dia i possibilitat, sobretot a partir de migdia, de plogudes que poden afectar més clarament l’illa de Mallorca. Temperatures una mica més baixes i vent girant a component nord, amb cops forts al final del dia.

Dissabte, 26 de novembre. Alternança de sol amb alguns tels de niguls mitjans i alts. Ambient fresc, amb màximes per davall dels 20ºC, i amb mínimes per davall dels 10ºC a moltes localitats. Mantendrem un vent de nord amb cops forts a Menorca, mentre que a la resta de l’arxipèlag afluixarà clarament. Temporal marítim al nord, sobretot a l’illa menorquina, amb ones de més de 5 metres.

Diumenge, 27 de novembre. Repetirem un dia de sol amb intervals de niguls prims. Ambient molt tranquil, amb temperatures una mica més altes, amb valors de 18-21ºC. El vent bufarà fluix i girarà a component sud. S’espera una millora de les condicions marítimes, tot i que a Menorca encara tendrem algunes àrees de forta maror.

24/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris