societat

Un nou servei de mediació per solucionar conflictes entre veïnats

Cada sessió que ofereix el Col·legi d'administradors de finques de les Balears costa 150 euros

Un+nou+servei+de+mediaci%C3%B3+per+solucionar+conflictes+entre+ve%C3%AFnats

Parlam amb Merxe i Andreu. Són veïns de Palma. Ella, viu al tercer. Ell, a l’àtic. Han acudit a un servei de mediació, perquè tenen un problema que sembla impossible de resoldre’l. Andreu vol instal·lar un aparell d’aire condicionat, però per fer-ho, ha de mester que la instal·lació passi per ca Merxe, i ella s’hi nega. Tot, amb un rerefons personal.

És un cas fictici, inspirat en un cas real que es produí a una finca de Palma, i que avui ha servit a un grup d’administradors de finques per informar-se sobre el nou servei de Mediació Immobiliària, que ofereix a partir de gener el Col·legi d’administradors de finques de les Balears, en col·laboració amb Gesmediación, experts en mediació.

Els mediadors són imparcials i miren d’aconseguir que els propis usuaris arribin a una solució ells mateixos, sempre ajustada a dret. Els problemes que s’aborden són diversos, i sempre solen ser petits conflictes que, tot i no ser importants, semblen impossibles de resoldre.

Am aquest servei, s’intenta arribar a un acord per evitar la via judicial. Habitualment, de mitjana, amb 6 o 8 sessions, es pot resoldre el conflicte. Costa 150 euros cada sessió, que com a norma general, paguen a mitges els veïns implicats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Aglomeracions a la Platja de Torà, Paguera

Desenes de persones estaven consumint begudes i menjar d'un local de la zona al passeig i a l'arena

Premis Ramon Llull 2021: un homenatge a la societat balear

Sa Llotja de Palma ha acollit avui l'acte institucional de les Illes Balears, que enguany s'ha convertit en un homenatge a bona part de la societat pel seu compromís i...

Incendi devora s’Albufera a Sa Pobla

En un primer moment s'ha activat el nivell 1 per la proximitat a un habitatge amb persones a l'interior i cavalls

Lluc, saturat de visitants

Les zones d'acampada, les àrees de pícnic, la fira artesanal, o la mateixa hostatgeria de Lluc estaven a vessar