cultura

“Un obús al cor” s’estrena aquest dissabte al Teatre de Manacor

Joan M. Albinyana i Joan Toni Sunyer donen una nova vida al text del libanès Wajdi Mouawhad


El Teatre de Manacor estrenarà aquest dissabte el monòleg “Un obús al cor”. Un espectacle dirigit per Joan M. Albinyana i interpretat per Joan Toni Sunyer, basat en el text original del dramaturg libanès Wajdi Mouawhad. L’objectiu és fer visible una temàtica que sovint passa a ser un tema tabú, com el dolor que ens pot causar la mort d’un ésser estimat i del procés d’acceptació.

“Un obús al cor” se situa en el “trajecte que el protagonista que fa al hospital per veure els darrers moments de la mare, i en el camí li venen obusos de tota la seva vida”, explica l’actor Joan Toni Sunyer. “Xerra d’un procés de dol, i conta trets autobiogràfics de l’autor, que va néixer al Líban, que té certa relació amb la guerra”, afegeix el director Joan M. Albinyana. “És una dramaturgia contemporania que juga amb la fragmentació, amb una narrativitat una mica desordenada”, apunta el director.

Amb aquesta proposta pretenen jugar amb altres elements com ara la robòtica, el vídeoart i l’espai sonor. Cadascun d’aquests elements s’ha creat en residència al Teatre de Manacor, única i exclusivament per aquesta posada en escena. “El text ens ha ajudat molt, però hem intentat recrear les sensacions d’en Wahab” explica Joan Toni Sunyer. Tot perquè el públic pugui identificar emocions “com la ràbia, l’amor, sensacions bones i dolentes”, afegeix. El director explica l’objectiu de l’escenografia: intentar que l’espai on passa l’obra sigui un element viu que dialoga amb el personatge.

L’obra s’estrenarà els dies 23, 38 i 29 de gener a les 19:30h i el 24 de gener a les 18:30h.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Las Niñas’ i Ángela Molina, grans protagonistes de la gala dels Goya

'Los europeos', coproduïda per IB3 i rodada a Eivissa, finalment no s'ha endut cap dels tres guardons a què aspirava

‘Las niñas’ triomfa als Goya

Akelarre s'imposa als premis més tècnics

Crida per afegir la biografia de 500 dones a la Viquipèdia

Iniciativa de les biblioteques de Palma amb motiu del Dia de les Dones

La gala més atípica dels Goya

Els nominats hauran de seguir la gala des de casa