societat

Un piròman de contenidors de Palma accepta 5 anys de presó

La Fiscalia demanava per a ell sis anys i mig de presó per posar en risc a una família que residia en l'habitatge pròxim


L’home de 42 anys acusat d’incendiar contenidors a Palma, posant en risc a una família que residia en un habitatge pròxim, ha arribat avui a un pacte de conformitat i ha acceptat 5 anys de presó i indemnitzacions que sumen més de 10.000 euros. El pacte s’ha tancat abans que comencés el judici, a l’Audiència Provincial de les Balears. Inicialment, la Fiscalia demanava per a ell sis anys i mig de presó.

Els fets varen ocórrer la tarda del 15 de març del 2020. La Fiscalia recull en el seu escrit que l’acusat va calar foc a un dels contenidors “sabent el perill que aquesta acció comportava per a la vida i integritat de les persones donat el risc de propagació de les flames” a habitatges i locals pròxims.

El foc es va propagar als contenidors contigus i a un vehicle estacionat al costat. Es va originar una densa fumera negra que va pujar fins a uns deu pisos, ennegrint la façana de l’edifici d’habitatges. A més, es varen trencar els vidres de les finestres de l’habitatge del primer pis, en l’interior del qual es trobava una família, que va haver de refugiar-se.

L’incendi també va afectar el tendal, rètol i il·luminació d’un local. L’home haurà d’indemnitzar el propietari d’aquest local, el propietari del cotxe cremat i Emaya, com a empresa propietària dels contenidors.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre