Un polèmic penal condemna la UD Eivissa contra la Ponferradina

Derrota per 2-1, després d'unes hipotètiques mans del debutant Isma Ruiz al minut 2 de la segona part

22/08/2022

9

Mala d’entendre la política amb els penals que apliquen els col·legiats, almanco sembla que xiulen exactament el contrari d’allò que defensa el seu cap, el president del Comitè Tècnic d’Àrbitres, Luis Medina Cantalejo. La UD ha perdut per unes mans dins l’àrea que no semblen que hagin estat o que, en tot cas, es produeixen just després de que el propi jugador que fa el penal, el debutant Isma Ruiz, toqui la pilota amb el cap. Si només s’han de xiular penals inqüestionables, el de Ponferrada no compleix els requisits.

Futbolísticament, la UD ha presentat només un canvi respecte a l’onze de la primera jornada. A més, ha estat un canvi obligat. Morante, malalt, no ha entrat ni tan sols a  la convocatòria i el seu lloc l’ha ocupat Pape Diop, que ha hagut de deixar el camp lesionat, la qual cosa ha provocat el debut d’Isma Ruiz, autor del penal. Sens dubte, aquesta ha estat una posició maleïda per la UD en el dia d’avui. Però l’equip pitiús, el jove equip pitiús, deixa bones notícies que, això sí, no es tradueixen en punts. Gran rendiment de Fuzato, Poveda o Suli i, a nivell global, és un equip amb caràcter i que no es rendeix amb facilitat.

La primera part ha estat tot un espectacle, amb alternatives, molt de ritme, ocasions, intensitat…tot allò que un espectador li pot demanar a un partit l’ha pogut trobar a la primera part a El Toralín. El primer avís del partit l’ha fet Suli amb una acció molt característica seva. Queda clar que si el jove jugador concreta amb gols o assistències les seves internades, durarà poc a la Segona Divisió. Aquesta acció ha acabat en un córner que ha finalitzat amb un clara ocasió pitiüsa. Hi ha coses que no canvien, Goldar remata però el seu cop de cap surt desviat.  Al minut 8, Ekain fa un gol que és anul·lat per un clar fora de joc. A partir d’aquí, s’engrandeix la Ponferradina i també la figura de Daniel Fuzato amb un parell de mans que també conviden a l’optimiste respecte a les prestacions del porter brasiler. La insistència dels del Bierzo ha trobat recompensa al minut 36. Una falta botada per la Ponferradina, no troba rematador però un fluix rebuig d’Ekain permet una segona jugada que acaba amb un cop de cap de Pascanu, la pilota arriba al més llest de la classe, Yuri, l’etern Yuri, que amb quaranta anys, fa l’un a zero tot sol al segon pal.

La resposta dels de Javi Baraja arriba cinc minuts després amb el primer gol de la temporada. Un golàs. Cristian Herrera dona qualitat a la jugada amb una gran maniobra al mig del camp, concretament des de banda dreta, la pilota arriba a Suli que troba Darío Póveda i el davanter marca. Marca després d’un gran control, de girar sobre sí mateix, d’un gran retall i un immillorable xut, impossible pel porter Amir. Un a un i la UD que mostra caràcter. Abans d’agafar el camí de vestidors, Yuri cerca el doblet, però Fuzato ho torna a impedir.

La represa comença amb l’entrada d’Isma Ruiz pel lesionat Diop. I amb la jugada que ho decideix tot. Internada de París Adot que acaba amb una triple actuació de Fuzato, dues d’aquestes aturades són simplement sensacionals. Però el que havia de ser un córner acaba en penal. Avisa el VAR al col·legiat Guzmán Mansilla per unes suposades mans d’Isma Ruiz després de la darrera rematada de cap. Les imatges no deixen clara la infracció però el col·legiat no ho dubta: penal. Yuri des dels onze metres no falla i firma el 2-1 definitiu.

El cop és molt dur per l’equip de Javier Baraja que es torba a reaccionar. La Ponferradina  té un parell d’ocasions, especialment una de Derik Lacerda que acaba amb una aturada, una més, de Fuzato.

I als darrers minuts, la UD cerca i es mereix un empat que no aconsegueix. L’ocasió més clara és per a Sergio Castel que no aprofita una gran assistència de Cristian Herrera. La rematada del davanter la treu Amir quan ja es cantava el gol. Era el minut 90 d’un partit que ha durat més de 100. Al 99 Javi Vázquez xuta desviat des de fora de l’àrea. I Goldar gasta la darrera bala amb una rematada de cap que surt per damunt de la porteria local. Segon partit i segona derrota de la UD que a Ponferrada ha demostrat que pot competir amb qualsevol a la Segona Divisió.