economia

L’EMT es compromet a tornar les vacances als seus treballadors i a recuperar les línies vigents al febrer

L'entesa ha de sotmetre's a una doble assemblea de treballadors durant la jornada d'avui

El regidor de Mobilitat, Xisco Dalmau, ha explicat aquest dimecres els punts principals del preacord


El regidor de mobilitat, Xisco Dalmau, ha explicat aquest dimecres els punts principals d’aquest preacord. Entre ells, la devolució de les vacances de 2018-2019 als treballadors, que es varen consumir durant el confinament, la recuperació de les línies vigents al febrer i la pròrroga o l’eliminació de la data de caducitat del borsí de 140 conductors, que serien incorporats a la plantilla de manera progressiva i que podria ser vigent fins al setembre de 2022.

Segons ha explicat Dalmau, aquest preacord suposarà una cost d’1 milió d’euros, una xifra molt allunyada dels 12 milions que es calculaven en un inici si s’acceptaven totes les reivindicacions dels treballadors. Quant a la devolució de les vacances, el cost final serà de 700 mil euros, en comptes dels 3,2 milions, entre els dies pendents de gaudir i els permisos retributius.

D’altra banda, el regidor ha assenyalat que tornarà el transport de l’EMT sota demanda, que es va suspendre durant l’estat d’alarma a zones de poca població i, per tant, amb una taxa baixa d’ús d’aquest servei públic municipal. Així, es recuperaran les línies que estaven en funcionament al febrer, abans de l’estat d’alarma, i que els dilluns ja funcionarà la línia 19, que connecta la ciutat amb el campus de la UIB. També arrencaran el mes que ve més línies, com la 31.

El preacord entre la direcció de l’EMT i el comitè de l’empresa, pendent de ratificació pels treballadors, també contempla acudir al Tribunal d’Arbitratge i Mediació de Balears (TAMIB) per comprovar si s’aplica adequadament el conveni col·lectiu del personal del taller.

Passades les 3:30 d’aquest dimecres, després de més de 12 hores de reunió, el regidor de Mobilitat de Cort, Francesc Dalmau, i Juan Antonio Salamanca, portaveu del comitè d’empresa  de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma, varen anunciar un preacord que desconvoca, de moment, la vaga prevista per avui i que hagués suposat el novè dia de vaga.

Ara, l’entesa ha de sotmetre’s a una doble assemblea de treballadors durant la jornada d’avui, a les 10:00 i a les 18:00, per ratificar el document de forma definitiva. El document, amb 16 punts d’acord, té encara amb esculls que s’han de perfilar. Els resultats es sabran al voltant de les 20h del capvespre.

La reunió s’havia iniciat a les 15:00 de dimarts. Passades les 19:00 partia el batle de Palma, Jose Hila, deixant unes directrius a seguir pel regidor de mobilitat i gerent de l’EMT.


Negociació a contrarrellotge per desconvocar la vaga a la EMT

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Autoritzada la inversió per renovar el radar primari d’ENAIRE a Randa

D'aquesta manera, el gestor de navegació aèria d'Espanya podrà canviar els equips actuals, que ja han complert el seu cicle...

Neix la nova Associació de Joves Empresaris de Balears

Constituïda en plena crisi, AJE vol fomenar l'empreneduria i l'ocupació de qualitat

Les acadèmies d’ensenyament privat de Menorca temen una pujada de l’IVA que les obligui a tancar

Alerten del risc que proliferin les classes de repàs particulars il·legals i esperen que la proposta del Ministeri d'Hisenda no...

Les perruqueries de Menorca preparen l’aturada contra l’IVA per al novembre

Reclamen que es consideri un bé de primera necessitat, i tornar a l'IVA reduït, que actualment és del 10%