Un punt per continuar vius

El Mallorca empata a 0 al Pizjuán amb Reina com a heroi del partit

11/05/2022

Després de la golejada contra el Granada hi havia curiositat per saber quins canvis introduiria Javier Aguirre per enfrontar-se al Sevilla. El primer, a la porteria. Tornava Manolo Reina, que no era titular des del 2 de gener, en la derrota del Mallorca a casa per 0-1 contra el FC Barcelona. També han tornat Brian Olivan a la defensa de cinc, Battaglia i Antonio Sánchez al centre del camp per Baba i Dani Rodríguez i Ángel per Abdón per fer parella a la davantera amb Muriqi.

La primera ocasió ha estat per a Antonio Sánchez, amb un xut que ha sortit alt. A partir d’aquí, el Sevilla ha agafat les regnes i el control del partit. Cada arribada, cada centrada des de les bandes andaluses creava inquietud i sensació de perill a l’àrea mallorquinista. La més clara, al minut 10. Salva Sevilla treu damunt la línia de gol la rematada de Rafa Mir. El davanter del Sevilla es desfà de la marca de Battaglia i cerca el gol que Salva evita quan Reina ja estava superat.

Un nou exemple del perill de les bandes del Sevilla ha arribat al minut 22. Acuña centra des de banda esquerra i Muriqi en funcions defensives envia a córner. El Mallorca també ha tengut alguna opció al contraatac.

Al minut 25, Battaglia roba una pilota al mig del camp i Muriqi condueix la pilota per acabar cedint de nou a Battaglia, que xuta i obliga Bono a estirar-se. El Sevilla ha continuat amb el seu setge a l’àrea del Mallorca. Nova centrada, aquesta vegada de Papu Gómez, i la rematada d’esperó de Joan Jordán surt fora. Els vermells han tornat a gaudir d’una opció de contraatac, que novament ha conduït Muriqi i que Antonio Sánchez ha rematat directe a la defensa del Sevilla. La primera part ha acabat amb dos minuts d’afegit i amb taules al marcador gràcies a la capacitat de resistència del Mallorca i la falta d’encert dels davanters del Sevilla.

A la segona part, al Sevilla li costava més trobar el camí cap a la porteria de Reina. Al minut 57, Diego Carlos treu una falta des de tres quarts de camp que atura Reina. Set minuts després, Muriqi ha gaudit de la millor ocasió per avançar el Mallorca. Olivan treu de banda i el balcànic remata picat de cap i obliga Bono a lluir-se.

Els canvis al Mallorca no han arribat fins al minut 73. Aguirre ha llevat Salva Sevilla i Ángel per donar entrada a Dani Rodríguez i Take.

Al minut 85, Kounde treu una bona passada cap a Martial, però Maffeo, molt atent, evita la rematada del francès. Cinc minuts després, el salvador ha estat Manolo Reina. El porter de Villanueva del Trabuco ha sortit victoriós del mà a mà novament amb Martial.

Els més de set minuts de temps afegit han estat un autèntic patiment pel Mallorca. En-Nesyri i Delaney han enviat la pilota per damunt del travesser amb un minut de diferència.

El Mallorca ha intentat espolsar-se en una jugada conduïda per Muriqi que ha cedit per Maffeo. Quan el català es preparava per rematar, el Papu li ha pres la cartera.

Però el moment més dramàtic ha arribat al minut 97. Reina s’ha reivindicat amb una mà miraculosa per aturar una gran rematada d’En-Nesyri. Una mà que salva un punt per al Mallorca.

Els de Javier Aguirre ja pensen en la pròxima final, diumenge a casa contra el Rayo, i esperen una travelada del Cadis demà davant la Reial Societat.