X

Demanen investigar una construcció particular del batle de Capdepera per presumptes irregularitats

El Sindicat Professional de Policies Municipals demana una prova pericial i una auditoria com a noves diligències

07/06/2023

Demanen investigar una construcció particular del batle de Capdepera per presumptes irregularitats

El batle de Capdepera, Rafel Fernández, en una reunió amb els delegats sindicals de la policia local

Juanjo Suñer

El Sindicat Professional de Policies Municipals d’Espanya (SPPME) ha sol·licitat al jutjat d’instrucció número 2 de Manacor que investigui obres de construcció “per a fins particulars” del batle de Capdepera, Rafel Fernández (PSIB), ara en funcions, “per haver-hi participat dues empreses a les quals s’han licitat per via d’urgència un munt de contractes públics”, en paraules a IB3 Notícies del misser de l’entitat sindical a Palma, Andrés Buades de Armenteras. El jurista ha demanat que “s’oficialitzi” la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional per dur a terme “l’auditoria de factures” i la visita d’un perit a la casa del mandatari socialista. ‘És cert que el batle ha presentat les factures particulars però volem comprovar que el que s’ha fet s’ajusta al pagat i que no hi ha hagut cap tracte de favor”, diu Buades.

El 2020, els partits de l’oposició —PP, Més per Mallorca i Unides Podem— ja denunciaren públicament  —”si no per il·legal, per falta d’ètica”— la coincidència en l’encàrrec d’obra particular i pública amb motiu de l’adjudicació urgent de la reparació del passeig marítim de Cala Rajada per mor dels desperfectes de la borrasca Glòria. Llavors, el cap del consistori gabellí va defensar que la constructora adjudicatària dels treballs era l’única amb capacitat per dur-los a terme amb la immediatesa requerida en un dels nuclis de població més turístics de Mallorca i que el tràmit complia tots els preceptes legals.

La jutgessa, Rosa Isern, instrueix diligències contra Fernández d’ençà d’una denúncia la tardor passada del SPPME —a la qual va adherir-se fa unes setmanes la Federació de Serveis Públics d’UGT—, que inclou altres assumptes posats en qüestió de legalitat. Així, s’ha denunciat la concessió “a dit” per part del governant del complement salarial de productivitat “sense passar per la taula de negociació i sense aplicar el reglament municipal pertinent”. El benefici retributiu, expliquen, s’ha cobrat tant dins la plantilla d’agents policials com per part d’altres treballadors al consistori. Igualment, SSPME i FSP-UGT han informat de la judicialització d’un litigi entorn de la retirada de la cobertura per a tercers de l’assegurança personal de caràcter privat que té contractada l’Ajuntament pel benefici dels agents de policia.

Declaració de Rafel Fernández

El batle de Capdepera en els tres darrers mandats municipals va prestar declaració en seu judicial abans de les eleccions municipals, segons Buades de Armenteras, que ha afegit que només va respondre les preguntes del seu advocat per negar haver comès cap de les presumptes faltes i delictes objecte de denúncia. D’acord amb la mateixa font, la secretària de l’Ajuntament també està inclosa com a investigada en les diligències i s’ha demanat que s’hi inclogui la interventora que inicialment havia estat citada com a testimoni com ho varen ser diversos agents de la policia local. IB3 Notícies ha intentat posar-se, sense èxit, en contacte amb Rafel Fernández per demanar-li la rèplica de la informació facilitada per fonts sindicals i jurídiques.

07/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Juana reus 07/06/2023

    La Seva dona, tambe cobra varias plus.

  2. Ángel 07/06/2023

    Al final han sido las urnas las que le expulsa de la alcaldía,todo lo demás no ha servido para nada,mucha burocracia y cero justicia.

  3. Nicolas Nadal 08/06/2023

    Que tire la primera piedra el que esté limpio de pecado