X

Un terç de les persones afectades de diabetis estan sense diagnosticar

Ho exposa la Societat Espanyola de Medicina Interna en el Dia Mundial d'aquesta malaltia

14/11/2023

Un terç de les persones afectades de diabetis estan sense diagnosticar

Imatge d'arxiu.

Redacció

La Societat Espanyola de Medicina Interna alerta que un terç de les persones afectades de diabetis estan sense diagnosticar, situació que comporta un risc per a la seva salut, perquè aquesta síndrome és una de les principals causes d’infart, ictus i insuficiència cardíaca.

L’advertència d’aquest organisme fa referència a la diabetis tipus 2, que és la més comuna, i que a l’Estat espanyol té una prevalença de gairebé el 14% en la població. Aquestes xifres es donen a conèixer perquè avui, dia 14 de novembre, és el Dia Mundial de la Diabetis, una jornada que l’Organització Mundial de la Salut aprofita per cridar l’atenció sobre un fet: que només la meitat de les persones arreu del món que viuen amb diabetis tenen accés a la insulina que necessiten, perquè els sistemes de salut dels seus països no arriben a totes les necessitats.

Per combatre els nivells de glucosa elevats a la sang –que és la principal característica de la malaltia– es recomana combatre el sobrepès i fer activitat física de manera habitual. Alguns medicaments per combatre la diabetis també s’utilitzen per fer front a l’obesitat. Aquest és un dels motius que, en els darrers mesos, ha causat la reducció de les existències d’aquests fàrmacs, segons Rosa García, del centre d’informació del Col·legi Oficial d’Apotecaris de les Illes Balears.

Més que un desabastiment, segons García, allò que succeeix és una situació d’existències limitades. I per això, la conselleria va posar en marxa un sistema per informar els usuaris com accedir a aquests medicaments en concret.

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris